FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Industriálny nábytok

Industriálny nábytok

Industriálny nábytok sa vyznačuje hlavne využívaním kovových prvkov v kombinácii s masívnym drevom, ktoré je opracované tak, že je zvýraznená jeho prírodná štruktúra v podobe letokruhov. Industriálny nábytok sa hlavne využíva v loftových bytoch (bývalé továrne, dielne prerobené na obytné priestory) a je vhodný aj pre milovníkov industriálneho či priemyselného štýlu bývania. V súčasnosti je industrálny nábytok veľmi populárnym ako štýlové vybavenie barov či reštaurácií ale využíva sa aj pri zariaďovaní firemných priestorov a štýlových bytov.

Východiskom pri výrobe industriálneho nábytku je kombinácia moderných prvkov ako je sklo a oceľ spolu s drevom. Hlavným znakom tohto nábytku však ostáva kovová konštrukcia, na ktorej je možné v niektorých prípadoch nájsť imitáciu hrdze. V industriálnom štýle bývania by nemal chýbať nábytok na kovových kolieskach, veľké sedenie, farebné koberce, otvorené policové steny a samozrejme tehlový obklad na stenách, ktorý dodáva priestoru priemyselný charakter. V industriálnom štýle je moderné zariadenie obývacej izby industriálnym štýlovým konferenčným stolíkom s doplnením s industriálnou sedačkou prípadne príručným stolíkom spolu s industriálnymi pracovnými stolmi dotvoria unikátnu atmosféru do vašich pracovniach a kanceláriách.

Pôvod a história industriálneho štýlu siaha do 19. storočia kedy v mestách začali vznikať výrobné továrne a haly. Po nejakom čase sa takéto priemyselné objekty začali rekonštruovať a opätovne využívať už ako obytné priestory. Práve vďaka takýmto rekonštrukciám vznikol novodobý a v súčasnosti populárny štýl loftových bytov, v ktorých je industriálny štýl skvelo uplatniteľný.

V súčasnosti sa industriálny štýl rýchlo rozširuje a skvelo uplatňuje nielen v domácnostiach, ale aj v priestoroch barov, kaviarní a reštaurácií. Východiskom industriálneho štýlového nábytku je kombinácia moderných prvkov ako je sklo a oceľ spolu s drevom. Priemyselný charakter takýchto kúskov nábytku býva často umocnený aj jemnou patinou či hrdzou, ktorá vytvára veľmi autentický vzhľad. V industriálnom štýle bývania by nemal chýbať nábytok na kolieskach, priestranné sedenie, otvorené policové steny a samozrejme surový betón či tehlový obklad na stenách, ktorý dodáva priestoru priemyselný charakter.

Pri zariaďovaní interiéru je však potrebné dbať aj na určité zásady, pretože pri nepremyslenom nákupe nábytku môže takéto zariaďovanie ľahko skončiť katastrofou. Je potrebné si uvedomiť, že industriálny štýl je sám o sebe výrazný a ak to s ním preženieme, môžeme namiesto štýlového interiéru získať niečo, čo môže na prvý pohľad pripomínať skládku odpadu. Ideálnym riešením na vyváženie takéhoto priestoru je vhodná voľba doplnkov, ktoré pokojne môžu kontrastovať so surovým, priemyselným nádychom zvoleného nábytku. Skvelou voľbou môže byť napríklad príjemný, huňatý koberec v jemnom odtieni alebo zaujímavá rastlina. Dobrým tipom je taktiež zameriavať sa aj na kúsky s väčšími drevenými alebo čalúnenými plochami (napr. z kože), ktoré priestoru dodajú jemnejší a útulnejší nádych.

Dobre zvolený kúsok v industriálnom štýle však s určitosťou vynikne aj inde, ako v kompletne industriálne zariadenom interiéry. Industriálne zariadenie či doplnky skvelo zapadnú do typicky moderných interiérov, do ktorých vnesú osobitý nádych. Dobrým nápadom je aj umiestnenie takéhoto kúsku do miestnosti zladenej v retro štýle – ideálnou voľbou môže byť v takomto prípade napríklad veľká stojatá lampa alebo drobný odkladací či konferenčný stolík.

V našej ponuke môžete nájsť naozaj veľké množstvo interiérového zariadenia v industriálnom štýle, z ktorého si vyberiete či už hľadáte priestranný úložný priestor, alebo iba drobný doplnok. Veríme, že vás naša bohatá ponuka Štýlového a dizajnového industriálneho nábytku zaujme a inšpiruje.

 

Zľava -9 %

kolekcia

Retro konferenčný stolík Leeds 60cm

115,53 € 126,96 €

Zľava -9 %

kolekcia

Dizajnová stolička Timeless Comfort hnedá

116,16 € 127,65 €

Zľava -9 %

kolekcia

Dizajnová stolička Timeless Comfort sivohnedá

116,16 € 127,65 €



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti