FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Koloniálny nábytok

Koloniálny nábytok

Štýlový koloniálny nábytok odporúčame pre každého, kto si chce zariadiť interiér štýlovo a luxusne v nezameniteľnom koloniálnom štýle. Jeho vznik siaha až do 15. storočia, kedy si moreplavci zo svojich objavných ciest prinášali rôzne exotické kúsky nábytku a ozdobné predmety a zdobili si nimi svoje príbytky. Jeho vznik sa viaže k obdobiu kolonizácie a práve preto sa v tomto štýle stretávajú tradičné európske prvky s vplyvmi z rôznych exotických kultúr z afrického kontinentu, indie, ázie či ameriky. Je vyrábaný z tvrdého masívneho dreva, najčastejšie je využívané drevo teakové, ktoré môže byť doplnené ratanom alebo prírodným materiálom ako je koža, ale vyrába sa aj z dreva mindi či mahagónu. Koloniálne štýlové stoličky a štýlové kreslá sú bohato vyrezávané a kusy nábytku sú často zdobené dekoratívnym štýlovým kovaním. Koloniálny štýl nábytku obľubujú hlavne cestovatelia a ľudia, ktorí majú radi prírodné materiály. V ponuke máme koloniálne štýlove konferenčné stolíky, štýlové jedálenské stoly a stoličky ale aj štýlové vitríny nesúce znaky populárneho koloniálneho štýlu bývania.

Historicky, koloniálny nábytok vznikol v 18. a 19. storočí v dobe kolonizácie európskymi veľmocami a preto je inšpirovaný rôznymi kultúrami ako napríklad africkou, ázijskou alebo indiánskou. Ide teda o mix európskych a exotických prvkov. Tento štýl bol obľúbený hlavne medzi cestovateľmi a milovníkmi prírodných materiálov. Jeho typickým prvkom je najmä masívnosť a teplé, prírodné tóny farieb.

Koloniálny nábytok je obvykle vyrábaný z tvrdého masívneho dreva, najčastejšie je využívané drevo teakové, ktoré môže byť doplnené ratanom alebo prírodným materiálom ako je koža, ale vyrába sa aj z dreva mindi či mahagónu. Medzi koloniálnym nábytkom taktiež často môžete nájsť aj recyklované alebo zámerne neopracované drevo ponechané v nepravidelných, naturálnych tvaroch. Koloniálne štýlové stoličky a kreslá sú často zdobené dekoratívnym štýlovým kovaním, ktoré len podčiarkuje krásu a osobitosť tohto štýlu. Vďaka svojej masívnosti spojenej s prírodnými materiálmi a farbami je tento nábytok skvelý nielen na navodenie exotickej atmosféry ďalekých krajín, ale aj na zútulnenie interiéru. Pri zariaďovaní typicky koloniálneho interiéru netreba zabudnúť na správne zvolené doplnky, ktoré výrazne podčiarknu a dotvoria atmosféru celej miestnosti. Typickými doplnkami pre takéto interiéry sú napríklad mapy, glóbusy, suveníry alebo exotické rastliny.

Štýlový koloniálny nábytok však už dávno nie je iba záležitosťou cestovateľov. Ak vás fascinuje nezameniteľná atmosféra, ktorou ovplývajú interiéry zariadené v koloniálnom štýle, no bojíte sa experimentovania s novými tvarmi a materiálmi, nezabúdajte že nie je žiadnou nutnosťou mať celý interiér zariadený iba koloniálnym nábytkom. Stačí jeden správne zvolený, koloniálny kúsok v zaujímavom prevedení a celá miestnosť bude razom pôsobiť štýlovejším a útulnejším dojmom.

Samotný štýl konkrétnych kusov nábytku, je často mierne odlišný a jeho charakter závisí najmä od toho, akou kultúrou bol inšpirovaný výrobca. V kategórii koloniálneho nábytku tak môžete nájsť aj bohato vyrezávané kúsky s orientálnym nádychom, no hlavnú časť tvoria najmä kúsky v jednoduchých tvaroch, ktoré dajú vyniknúť prírodným materiálom a štruktúram, a ktoré skvelo zapadnú aj do typicky moderných interiérov.

Medzi najobľúbenejšie produkty patria hlavne masívne skrinky, komody a písacie stoly. Široký výber kúskov v jednotnom štýle, ktoré vám podstatne uľahčia zariaďovanie interiéru môžete nájsť napríklad v luxusných kolekciách masívneho koloniálneho nábytku Star a Flash. Fanúšikov jedinečných, dizajnových kúskov zasa potešia predovšetkým dizajnové koloniálne lampy či zrkadlá, ktoré sa mnohokrát pýšia originálnym prevedením z kusov zámerne neopracovaných, prírodných materiálov.

Veríme, že vás naša bohatá ponuka štýlového, koloniálneho nábytku zaujme a inšpiruje.

 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti