FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Provensálsky nábytok a francúzsky nábytok

Provensálsky nábytok a francúzsky nábytok

Provensálsky nábytok sa vyznačuje svojou rustikálnosťou a jemnými detailmi v podobe ručne vyrezávaných oblých tvarov, cabriole nožičiek, rôznych podstavcov a zásuviek s ozdobnými kovovými úchytkami. Prevláda nábytok antickej bielej farby. Na drevenom povrchu je často nanesená patina, ktorá mu dodáva starožitný charakter. Pre jedálenske stoličky sú typické rebríkové operadlá a látkové sedáky. Čalúnené pohovky, kreslá a taburetky sú v tlmených prírodných farbách, ktoré možno kombinovať s dekoratívnymi vankúšmi s delikátnym vzorom.
Nábytok v provensálskom štýle je známy svojou funkčnosťou a eleganciou. Na jeho výrobu sa používa najčastejšie svetlé drevo ako napríklad jaseň, paulownia, borovica a brest. Stretnúť sa môžeme aj s prútenými a kovanými prvkami. Moderné syntetické materiály však v tomto štýle nenájdeme.
Provensálsky nábytok sa prvýkrát začal výrábať v 18. storočí vo Francúzsku. Išlo o nábytok, ktorý bol jednoduchšou a cenovo dostupnejšou variáciou luxusného francúzskeho nábytku určeného pre parížsku smotánku. Provensálsky nábytok vyhľadávali zámožné rodiny žijúce na francúzskom vidieku, ktoré si napriek svojmu bohatstvu nemohli dovoliť drahé parížske kúsky.
Provensálsky štýl sa spája s juhovýchodným regiónom Francúzska - Provensálskom. Neodmysliteľnou súčasťou tohto regiónu sú malebné biele uličky, prímorské scenérie, slnko a voňavé levanduľové polia kvitnúce od júna do septembra. Všetky tieto prvky inšpirovali aj provensálsky ladené interiéry a provensálsky dizajn. Francúzskym vidiekom je inšpirovaný aj motív pšenického klasu, ktorý môžeme vidieť vyrezaný na drevených komodách, skrinkách a stolíkoch v tomto štýle.
Čo sa týka doplnkov, do provensálskeho interiéru sú vhodné najmä keramické a porcelánové figúrky, prútené koše, čerstvé kvety a bylinky. Chýbať by nemala ani živá alebo sušená levanduľa, prípadne iné dekorácie s jej motívom.
Okrem nábytku a doplnkov je potrebné dbať aj na úpravu stien a podláh. Pri stenách sa preferuje štuková omietka, prírodný kameň alebo drevený obklad v bielej alebo pastelovej farbe. V miestnostiach s vysokými stropmi sa často používajú aj dekoratívne stropné trámy. Podlahy v provensálskom štýle sa pokrývajú drevom alebo terakotovými dlaždicami.
Provensálsky dizajn je jedinečnou kombináciou vidieckej útulnosti s luxusom modernej doby. Interiéry zariadené v tomto štýle očaria pokojnou atmosférou, ktorá zaručuje oddych od každodenného stresu. Ak si teda chcete priniesť domov trochu stredomorského šarmu, pohodlia a harmónie, provensálsky štýl je pre vás tou správnou voľbou.
V našej ponuke provensálskeho nábytku Estila nájdete veľké množstvo štýlového zariadenia od drobných dekoračných predmetov až po kompletné zostavy izieb. Neváhajte a nechajte sa inšpirovať provensálskym pôvabom.

Provensálske komody
Provensálske komody

Provensálske skrine
Provensálske skrine

Provensálske nočné stolíky
Provensálske nočné stolíky

Provensálske postele
Provensálske postele

Provensálske knižnice a regále
Provensálske knižnice a regále

Provensálske spálne
Provensálske spálne

Provensálske kreslá
Provensálske kreslá

Provensálske príborníky
Provensálske príborníky



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti