FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Klasický štýlový nábytok

Klasický štýlový nábytok

Klasický nábytok je vhodný na zariadenie interiérov v honosnom historickom štýle vďaka zdobeniu vyrezávanými prvkami, ktoré sú typické aj pre starožitný nábytok z čias panovania kráľov, navodzujúc tak historickú atmosféru kráľovskej pompéznosti.

Klasický štýl preslávil koncom 18. storočia anglický stolár Thomas Chippendale a popularitu si zachoval aj dodnes, vďaka svojej schopnosti vniesť do domácnosti nádych luxusu a elegancie svojím klasickým vzhľadom. Vyrezávané masívne nožičky s antickým vzorom spravidla už na prvý pohľad každého očaria. Nábytok v klasickom štýle je vyrobený z kvalitného dreva, ktorého čisté elegantné línie sú doladené jemnými vyrezávanými prvkami, oblúkmi tvarovaných hrán nábytku a nožičiek v štýle Chippendale či ornamentálnou výzdobou tvorenou tradičnou drevárskou technikou intarzie, v ktorej sa výzdoba dosahuje vzájomným prekladaním dreva rôznej farby. Ide o kvalitnú ručnú prácu, ktorá spočíva z vyrezávania ornamentov a následne ich vyplnenia materiálom tradične tmavšej alebo svetlejšej farby pre vytvorenie dizajnového kontrastu a jemného, hladkého povrchu, dodávajúc tak klasickému nábytku nádych kráľovského baroka či renesancie. Ďalej je nábytok v tomto štýle spravidla vyzdobený smerovaním letokruhov dreva, ktoré hlavne na zásuvkách vytvárajú tradičný klasický vzhľad pripomínajúci historický nábytok.

Ak hľadáte kúsok, ktorý vnesie do vašej obývačky honosnú klasiku, odporúčame vám porozhliadnuť sa v našej ponuke klasických knižníc a vitrín, ktoré zabezpečia nielen potešenie pre oko svojím ladným historickým zjavom, ale aj dostatok úložného priestoru na vystavenie vašich knižných pokladov či dekorácií. V ponuke máme alternatívy bez nožičiek, ktoré pôsobia mohutnejším dojmom a taktiež alternatívy s nožičkami, ktoré naopak pôsobia vzdušnejšie.

Spálňa je naším každodenným útočiskom a miestom, ktoré je len naše. Postele v klasickom štýle nesú tradičný znak tohto štýlu, a to vyrezávané zdobenie na nožičkách i čele postele, ktoré je vkusne doplnené elegantným prešívaným čalúnením, dodávajúc tak posteli honosný historický nádych. V spálni zariadenej v klasickom štýle nesmú chýbať šatníkové skrine a komody, ktoré nielen zabezpečujú dostatok úložného priestoru, ale aj uceľujú celkový historický vzhľad. Okrem klasických vyrezávaných prvkov sú tieto kúsky zdobené aj zachovanou prirodzenou štruktúrou dreva v podobe letokruhov, ktorá je doplnená elegantnými úchytkami z kovu, dopĺňajúc tak celkový starožitný rustikálny vzhľad. Spolu s ornamentálnym vyrezávaním tvoria autentický a nenahraditeľný efekt dobového dizajnu.

Ku klasicky zariadenej jedálni neodmysliteľne patrí oválny jedálenský stôl so stoličkami s ozdobným vyrezávaním hrán a nožičiek, ktoré sú doplnené o príborník v klasickom štýle. Ďalšou vynikajúcou voľbou pre klasicky zariadené jedálne je okrúhly jedálenský stôl na stredovej podnoži s bohatým vyrezávaným zdobením inšpirovaným antickými motívmi.

Pocit pohodlia a honosnosti vo vašej pracovni zabezpečí masívny vyrezávaný pracovný stôl, ktorý v kombinácii s klasickými zdobenými knižnicami vytvorí luxusnú pracovnú atmosféru.

V neposlednom rade vám prinášame aj luxusné kúsky vhodné na umiestnenie do predsiene, haly či do chodbových priestorov, ktoré sú prvým miestom, ktoré uvítajú vás aj vašich návštevníkov po vstupe do vášho príbytku. Vynikajúci prvý dojem vytvorí nábytok v klasickom štýle ako napríklad zdobené konzolové stolíky, menšie príručné stolíky či vyrezávané nástenné zrkadlá.

Nech už si z našej ponuky klasického nábytku vyberiete ktorýkoľvek kúsok, veríme, že vám pomôže doma vyčariť nádhernú starožitnú atmosféru, v ktorej sa budete cítiť vždy príjemne.



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti