FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Japonský Ritzwell a ich nové kolekcie!

Japonský Ritzwell a ich nové kolekcie!

V spojení s Japonskom si väčšina z nás určite predstaví nádherný a hlavne unikátny dizajn, ktorý sa viaže na tradíciu. Predstavíme si jednoduchý, prevažne dosť nízky nábytok, ako napríklad stolíky s krátkymi nohami - Chabudai, či stoličky bez nôh, čisto s operadlom chrbta a rúk, prezývané Zaisu. Japonská spoločnosť Ritzwell ukazuje, že tradícia sa dá krásne spojiť aj so súčasným dizajnom, pričom si vie zachovať svoje hodnoty a zároveň zaujať väčšiu škálu potenciálnych zákazníkov. S takouto krásnou drevenými kolekciami sa pred pár mesiacmi Ritzwell predstavil na každoročnej výstave Salone Del Mobile.Milano.
Táto dizajnérska udalosť prebehla 18. apríla v talianskom meste Rho. Už je zvykom, že sa na tejto akcii ukazujú tie najkrajšie kúsky zo sveta dizajnového nábytku a preto nesmie chýbať ani japonský nádych v podobe Ritzwellu. Spoločnosť na tejto udalosti predstavila svoje nové drevené kolekcie, v ktorých sa nachádzajú rôzne druhy nábytku, od konferenčného stolíka, cez rôzne kreslá až po stoličku.

Unikátny dizajn pre každý kúsok

Prvotným krásnym kúskom je nový konferenčný stolík GQ, ktorý láka skutočne unikátnym dizajnom. Je oblečený v šate ručne šitej kože, ktorá pokrýva masívny drevený základ. Pri stoloch ešte zostaneme, dizajnér kolekcie Shinsaku Miyamoto totižto prináša aj netradične dlhý stôl, takzvane MTM TABLE. Veľmi silno pochybujeme o tom, že by ste si ho boli schopní dať do Vášho bývania, ale ako sa vraví, nič nie je nemožné. Ale veď to už posúďte sami.


Stôl Ritzwell MTM Table

Zdroj: Ritzwell


Zo stolov sa presunieme na sedavé kúsky. Azda najzaujímavejší kúsok je kreslo, ktoré je súčasťou kolekcie Rivage. Absolútnym pútačom sú najmä opierky na ruky, ktoré sú inšpirované pradávnou japonskou čepeľou meča. Toto kreslo ponúka vďaka nahnutému operadlu chrbta a ergonomickým opierkam rúk jedinečný komfort.

 

Kreslo Ritzwell Rivage

Zdroj: Ritzwell


V rámci kresiel sa presunieme aj do sekcie lounge, v ktorej sa Ritzwell taktiež vyšantil. Ukážkou toho je nové „Verse lounge chair“, ktoré bolo vytvorené špeciálne pre obývačky a pre salóniky. Disponuje hrubším koženým plášťom a zároveň zúženým dreveným rámom.

 

Kreslo Ritzwell Verse lounge

Zdroj: Ritzwell


„Sedaciu“ časť tohto článku uzavrieme pultovou stoličkou zvanou „Mo Bridge“, ktorá ponúkne sedadlo z tkanej kože, pohodlie v prevedení čalúneného sedadla s jemnými a elegantnými krivkami.

 

Ritzwell MO Bridge

Zdroj: Ritzwell


Nábytok z dielne spoločnosti Ritzwell spája základné princípy japonskej filozofie so základným formálnym jazykom, ktorý sa prejavuje v použití materiálov, ako je oceľ, koža a masívne dubové a orechové drevo, doplnené o ručné povrchové úpravy.

Zdroj: archiproducts.com

Štítky: Ritzwell kolekcia


Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti