FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Obývacie steny v štýle Vintage

Obývacie steny v štýle Vintage

Vintage obývačkami sa preukazujú najmä ľudia so zmyslom pre klasický a starý nábytok, ktorý dokázal svoju hodnotu a stálosť aj po uplynutí dlhých desaťročí.
Svojimi pôvodnými a najmä originálnymi prvkami vnesie do obývacích izieb útulnosť a osobitosť.

Štýl vintage vznikol v hlbšej minulosti, asi v 20. – 60. rokoch dvatsiateho storočia a jeho charakteristikou je ošúchanosť, patina a praskliny, ktoré vytvárajú dojem zostarnutia a opotrebovania.
Elegancia a prepych nábytku sa zvýrazní aj vďaka použitiu kvalitných materiálov, ktorými sú drevo mindi, paulownia, mahagón, borovica, prírodné tkaniny, ale aj kov a sklo.

Základná farebnosť vintage obývacích izieb je v neutrálnych tónoch sivej, béžovej a pieskovej s kombináciami pastelových odtieňov zelenej, tyrkysovej, modrej a staroružovej.

Ďalším významným znakom je spojenie s nábytkom a doplnkami iných štýlov, čo im dodá ešte originálnejší vzhľad, pričom základný koncept vintage ostane nenarušený.


          


Nábytok v obývacej izbe Bern a Jodhpur je s mnohými vintage prvkami zostarnutia ako sú patina a štrbiny. Príručný a konfernečný stolík s jednoduchými tvarmi a vyrezávanými nožičkami a masívna komoda s oblúkmi a kovaním sú typické pre ázijský koloniálny štýl.

 


Obývacia stena Vera je zasa ovplyvnená Provensálskom klenutými tvarmi nábytku s použitím vintage dreva paulownia a s rustikálnymi prírodnými odtieňmi. Výborne vynikne v kombinácii s TV stolíkom v rovnakom prevední.

 


Kolekcia Oslo predstavuje samostatný škandinávsky vintage štýl svojím elegantným dizajnom a čistymi líniami nábytku s nádychom bielej a popolavej farby. Charakteristickým je aj zrkadlo s nádherným bohatým kovaním a čalúnená sedačka z prírodných hrubých textílii.

Na dotvorenie obývacích stien sú ako stvorené televízne a príručné stolíky, komody a skrine v tradičnom štýle.

  

Masívna komoda z borovicového dreva s kovaním                     Vintage nábytok s patinou v pastelovej zelenej             

                             Vitrína pre vintage obývačku

Sedačky, pohovky a kreslá sa môžu zvoliť už moderné. Zvyčajne sú mäkko čalúnené a prešívané z kože alebo tkanín, vhodné sú i však prírodné stoličky z ratanu. Možno ich oživiť dekoračnými vankúšmi, poťahmi s krajkami a vzormi.

Pre dosiahnutie správnej vintage atmosféry sa k nábytku v obývacej izbe vyberajú doplnky z porcelánu, zrkadlá a obrazy v kovových rámoch s patinou, zdobené vtáčie klietky či knihy v pôvodnej koženej väzbe.

      Vintage dekorácia s prvkami zostarnutia          Nádherná dekorácia pre obývaciu stenu vo vintage štýle             Nádherná dekorácia pre obývaciu stenu vo vintage štýle


Dôležité miesto majú aj svietidlá. Vo vintage obývačke sa najčastejšie využívajú stolné a stojace lampy s textilnými tienidlami, závesné lampy či lustre sa vyrábajú z porcelánu a z ozdobného kovania.


                                                                              Luster pre vintage obývačku     

Na svetlých kamenných alebo drevných podlahách vyniknú viacfarebné orientálne tkané koberce.

Steny sú vybavené buď jednofarebnými maľbami, drevenými obkladmi alebo so vzorovanými, či kvetinovými tapetami.

 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti