FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Obývačka vo vidieckom štýle

Obývačka vo vidieckom štýle

V dnešnej dobe je veľmi populárny minimalizmus. Ak ale chcete svoje bývanie skutočne zútulniť a urobiť z domu domov, určite siahnite po country štýle. Jeho príťažlivosť vás chytí za srdce!

 


Preč s prvkami sterility


Zatiaľ čo moderný minimalizmus využíva sterilné lesklé a chladné materiály, v country obývačke sa ihneď cítite ako doma. Teplé drevo a pastelové farby vás unesú do oázy pokoja a kľudu, ktorý by mal byť pre váš domov prirodzený. Aj keď je pri tomto štýle je jednoduché skĺznuť do roviny lacnosti až gýču, s pár základnými pravidlami dokážete vytvoriť skutočne zaujímavé kombinácie. Kvalitný nábytok je pritom len jedným z mnohých, avšak veľmi dôležitých prvkov vytvárajúcich celkový dojem vidieckej obývačky. Ten je vždy potrebné oživiť vhodnými farbami, kobercami a ostatnými doplnkami dotvárajucimi celú atmosféru.

Kreslo Countriside


Farby a materiály


Zatiaľ čo moderné, veľmi technické stavby oplývajú bielou farbou, sklom, chrómom a kde tu aj drevom, vidiecky štýl je iný. Pastelové farby najmä béžová, olivovo zelená a tmavá – mahagónová navodzujú pocit nevtieravého luxusu a tepla. Podlahy sú zväčša pevné, kamenné alebo drevené. Pod konferenčným stolíkom sa takmer vždy nachádza výrazný vzorovaný koberec. Jeho estetickou funkciou je optické oddelenie sedacej časti od zvyšku izby, funkčným aspektom je zasa teplo pri sedení. Steny sú nedokonalé s výraznou štruktúrou. Ich celkový vzhľad môžu vhodne doplniť tehlové časti, obklady, stropné trámy, drevené zárubne a množstvo poličiek. Na okná sa používajú závesy s prírodných materiálov, najmä ľanu a bavlny. Ostatné materiály priestoru sú kožené, mosadzné či keramické. Vzory sú jemné, krémové, prípadne doplnené lúčnymi veľmi jemnými kvetmi. Naopak vyhnúť by ste sa mali dokonalým snehobielym alebo pestrofarebným omietkam, kachličkám či plastovým parapetám na oknách.




Nábytok a doplnky


Ako sme už naznačili, najvýraznejšou časťou interiéru zariadeného vo vidieckom alebo country štýle je koberec. Nábytok je drevený, silne polstrovaný. Veľmi často sa používajú robustné, pohodlné kreslá a sedačky. Čalúnené sú pastelovými a prírodnými farbami. Béžová, zelená alebo rôzne odtiene dreva tu určite nesmú chýbať. Sedačku zdobia vankúše s výraznejším vzorom, často káro alebo lúčne kvety, ale vždy z prírodných materiálov. Syntetické a pestrofarebné doplnky si tu svoje miesto nenájdu. Takýto interiér je vhodné doplniť obrazmi v robustných drevených rámoch, veľkými vázami alebo svietidlami s pláteným tienidlom. Svoje miesto si určite nájdu aj veľmi obľúbené truhlice, ktoré slúžia ako ukladací priestor, ale veľmi často aj ako konferenčný stolík.



Obývačka vo vidieckom štýle - doplnky



Aj keď má vidiecky štýl pôsobiť prírodne a pohodlne, je ľahké stratiť sa v ňom a skĺznuť do roviny lacne vyzerajúceho interiéru. Ak sa však budete držať vyššie uvedených pravidiel, prípadne sa poradíte so skúseným dizajnérom alebo naším predajcom, môžete váš dom pretvoriť na to, čím by mal byť. Skutočný domov.


V našom obchode vám ponúkame širokú ponuku nábytku vo vidieckom štýle v rôznych cenových kategóriach - neváhajte, pohodlne sa usaďte a nechajte sa inšpirovať.













Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti