FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Tri nápady na bývanie v retro štýle

Tri nápady na bývanie v retro štýle

Že retro zažíva comeback, sa môžete presvedčiť nielen v módnom priemysle, ale taktiež v bytovom dizajne. Moderný nábytok sa často kombinuje s detailami, ktoré interiéru prepožičiavajú nadčasový retro vzhľad.


Istotne si spomínate na zariadenie v byte vašich rodičov alebo babičiek. Na nábytok veľmi jednoduchého vzhľadu, hladkého povrchu a čistých farieb. Skrine a stolíky na výrazných nožičkách, zásuvky s nenápadnými úchytkami.


K osvedčenému a páčivému se vracajú aj súčastní interiéroví dizajnéri. Retro štýl zo 60. a 70. rokov nachádza obľubu předovšetkým u mladých ľudí, ktorí si ho zamilovali pre jeho jednoduchosť a možno aj pocit nostalgie, ktorý navnadzuje. Nábytok vyniká čistými líniami, prostým vzhľadom, funkčnosťou a na rozdiel od rovnako populárneho vintage nebo art-deco štýlu u neho nehľadajte prílišnú dekoratívnosť.


Naša kolekcia TOKIO predstavuje nábytok na retro nožičkách, ktorý je vyrobený z masívneho dreva palisander, exotického druhu výraznej tvrosti a trvanlivosti. Štruktúra vzácneho palisandrového dreva je nejviac zretelná na príborníku. Na jeho ploche môžeme pozorovať červenohnedé odtiene, ktoré prechádzajú do fialových až čiernych podtónov. Vzhľad kolekcie oživuje decentná biela na zásuvkách s elegantnými výrezmi pre uchopenie. Svoju spálňu tak môžete oživiť nočným stolíkom, komodou, obývaciu izbu zasa konferenčným alebo TV stolíkom.


Retro príborník Tokio Retro nočný stolík Tokio Retro TV stolík Tokio Retro stolík Tokio


Ak hľadáte výrazný kus nábytku, ktorý se bude odlišovať od sortimentu bežnej ponuky, zamerajte sa na retro štýl. Pokúste sa prehľadať povalu a oprášiť starší nábytok. S odstupom času sa naň budete pozerať inými očami a s niekoľkými úpravami vytvoríte skutočný retro skvost. Aby ste to s historizujúcím štýlom neprehnali, odporúčame retro doplniť súčasnými modernými kúskami. Pokiaľ vaša povala žiadne poklady neskrýva, poozbzerajte sa po ponuke nášho obchodu.


Štýl retro se vracia k osvedčenému spôsobu stvárnenia z predošlých rokov. Nejedná se teda o staré veci, retro štýl se nechává inšpirovať ich vzhľadom. Spracovanie, funkčnosť a materiál je samozrejme na kvalitnej úrovni podľa technológie modernej doby. 


Masívnym vzhľadom koloniálneho dreva Mindi je typická kolekcia nábytku SPARTAN. Nábytok hnedo-modro-čiernej farebnej kombinácie, ktorá pripomína nám známu drevinu Wenge je doplnený bežovým čalúnením a tmavohnedými úchytmi z tvrdej kože.


Stolička Spartan Viytína Spartan Stolík Spartan Knižnica Spartan

Písací Stôl Spartan Lavica Spartan 





Do interiéru s farebnými a vzorovanými tapetami istotne zapadne retro nábytok BROMO, ktorý je vyrobený z koloniálneho masivneho dreva Mindi. Štýlové úchyty na šuflíkoch a zásuvkách a retro nožičky pripomínajú 60te roky 20. storočia.


Retro komoda Bromo Retro TV stolík Bromo Retro konzola Bromo  Retro stolík Bromo



Ďalšie retro doplnky


Na e-shope nášho obchodu máme k dispozici i ďalšie bytové doplnky, ktorými dotiahnete retro vzhľad k dokonalosti. 


Retro stolná lampa Kreslo Stolík Štýlové kreslo





Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti