FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Obývacie steny v koloniálnom štýle

Obývacie steny v koloniálnom štýle

Obývacie steny v koloniálnom štýle prezentujú spojenie dizajnu európskeho nábytku s interiérovými prvkami národov osídlovaných na území Afriky, Blízkeho Východu, Ázie a Ameriky. Svoju originalitu nimi môžu vyjadriť nielen cestovatelia, ale aj ľudia s veľkou rozhľadenosťou, rozvahou a zmyslom pre dobrodružstvo.

Charakteristickým materiálom obývacích izieb je masív z odolného dreva mindi, mahagónu alebo teaku s hrubou kresbou doplnený prírodnými materiálmi ako koža alebo ratan. 

Farby zahŕňajú škálu odtieňov typických pre jednotlivé kolonizované krajiny. Tmavá dubová je inšpirovaná Afrikou, terakotová orientálnou Áziou, vínovočervená zasa pochádza z Južnej Ameriky.


                                                       Príklady koloniálnych obývacích stien

 

Obývačka Flash


V kolekcii Flash kontrastuje nábytok z tmavého dubu so sedačkou a kovanými dekoráciami v odtieňoch bielej, vďaka čomu dodáva obývačke jemnosť a luxus Francúzska. Poličky nad televíznom stolíkom vnášajú do celkového vzhľadu obývacej steny osviežujúcu modernosť.


Obývacia stena New Jaipur1 predstavuje ázijský koloniálny štýl jednoduchým nábytkom z akáciového dreva a s použitím orientálnych tkaných rohoží. Typickým je obdĺžnikový konferenčný stolík s jemne vyrezávanými nožičkami a taburetky. Celkový vzhľad obývačky pôsobí nielen jednoducho a čisto, ale aj veľmi útulne.

 


 Obývacia stena Star                      Obývačka Star 1            


Nábytok v obývacích izbách Star a Star 1 je rovných línii a teplej dubovej farby.
Čalúnené kreslo alebo chesterfield sedačka tieto kúsky nádherne doplnia a dodajú miestnosti eleganciu. Etnické plastiky a domorodé vyrezávané doplnky im vnesú atmosféru divokej prírody.

Koloniálne obývacie steny najlepšie vyniknú v miestnostiach s veľkými oknami, ktoré prepúšťajú dostatok svetla.

Ideálna podlaha je z tmavého dreva alebo dlaždíc s prírodným vzhľadom. Na podlahe bude mať možnosť vyniknúť vzorovaný orientálny či jednofarebný koberec z dlhých vlákien či zvieracích koží.

Steny a stropy sú typicky biel či béžové a často vyskladané z drevených obkladov, tehál, alebo bambusového a korkového materiálu.

Sedacie súpravy, kreslá, pohovky či taburetky sú zhotovené z kožených, textilných látok alebo z ratanu.

Doplnky kombinované z prírodných materiálov a kovu, napríklad starožitný glóbus, vintage výrobky, kožušiny, tento štýl vynikajúco dotvoria a zvýraznia.

               Doplnok ku koloniálnym obývacím stenám                      Doplnok ku koloniálnym obývacím stenám                                  Doplnok ku koloniálnym obývacím stenám

Stolné, nočné a stojace lampy tvoria významnú súčasť koloniálnych interiérov.Pred mnohými rokmi pri nich cestovatelia večer čítali knihy alebo zapisovali postrehy a múdrosti rôznych kultúr.

       Stolná lampa v orientálnom štýle pre koloniálnu obávačku         


                             Lampa z dreva teak pre koloniálnu obývačku           Lampa z ratanu pre koloniálnu obývačku           Lampa s vyrezávaným motívom topánok pre koloniálnu obývačku


                                                     





Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti