FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Obývacie steny Stredomoria

Obývacie steny Stredomoria

Obývacie steny s nábytkom z oblastí Stredomoria predstavujú elegantný európsky štýl a odrážajú pokojnú atmosféru týchto krajín a príbytkov s dojmom, akoby v nich zastal čas.
Vznik stredomorského štýlu siaha až do 19. storočia a spája v sebe prvky španielskej, talianskej renesancie a benátskej gotickej architektúry.
Dizajn nábytku v obývacích izbách súčasnej doby je výrazne ovplyvnený kultúrami Južnej Európy a severnými africkými krajinami susediacimi so Stredozemným morom, predovšetkým z Talianska, Grécka a Maroka.

Hlavným materiálom stredomorských obývacích stien je masív častokrát s ručne vyrezávanými detailami.
Obľúbené je kovanie na rukovätiach alebo doplnkoch, ktoré vytvárajú luxusný dekoratívny vzhľad obývačky.

Farebné odtiene obývacích stien zo Stredomoria sú typické pre jednotlivé krajiny. Pre grécky štýl je charakteristická žiarivobiela, mätovozelená, kobaltová modrá a azúrová. Talianskom inšpirovaný nábytok obsahuje farbu krémovú, zlatú, olivovozelenú a tehlovú červenú. Maroko prináša najmä tmavé, zemité a oranžové odtiene farieb.


Obývacia stena v stredomorskom štýle Grécka

Prepychová obývacia stena Basilea Siete bielo čiernym sfarbením je inšpirovaná Gréckom.
Televízny stolík Basilea s vyrezávaními ornamentami jednoduchého tvaru a oblúkovými zakončeniami sú typické pre maurský sloh. Celkový luxus je zvýraznený konferenčným stolíkom s nožičkami z lešteného kovu.


Obývacia izba zo Stredomoria s nádychom kobaltovo modrej farby

Nábytok a doplnky s nádychom kobaltovomodrej so žiarivo bielou v stredomorskej obývačke Basilea Uno ideálne zapadne do väčšieho priestoru s dostatkom svetla.


                Stredomorská obývačka Basilea Seis z Talianska      Stredomorská obývačka Basilea Dos z Talianska

Obývacia izba v stredomorskom štýle pripomínajúca malebné talianske mestečká je Basilea Seis a Basiela Dos s televíznym stolíkom a skrinkou rovných línii. Nádherne vynikne dizajn nábytku v typickej zlatistej hnedej v kombinovanácii s bielou.


Stredomorská obývačka Basilea Tres s prvkami Maroka     Stredomorská obývačka Basilea Once s prvkami Maroka

Obývacie steny Basilea Tres a Basilea Once s dominantnými tmavými zemitými farbami charakterizujú marocký štýl. Po stranách televíznych stolíkov sú umiestnené skrinky a vitríny, čím sa navhodnejšie zvýrazní ich elegancia a dojem útulnosti.

Sedačky obývacích izieb v stredomorskom štýle sú jednoduché s poťahmi bez zložitých kresieb. Tabu však nie sú ani čalúnené kreslá na nožičkách a s vysokými operadlami, ktoré boli obľúbené aj v dobe renesancie.

Jednou z častých volieb pre obývacie steny sú ozdobné keramické dlaždice, ale aj tehlové a drevené obklady, či jednofarebná maľba.
Medzi podlahovými krytinami v stredomorských oblastiach majú prvé miesto opäť dlaždice a to terakotové, keramické a v talianskom prostredí i lesklé mramorové. Vítané sú však aj podlahy z lakovaného dreva.

A aké dekorácie najlepšie dotvoria obývacie steny v stredomorskom štýle?
Jednou z možností sú rozličné figúrky, vázy a misky vyrobené z bronzu, medi alebo železa.
Ďalšími neodmysliteľnými doplnkami sú výrobky z keramiky, hliny a skla.

Doplnok ku stredmorským obývacím izbám  Doplnok pre stredomorskú obývačku            


Pre zvýraznenie stredomorského interiéru je kľúčovým taktiež správne osvetlenie.. Túto funkciu najlepšie splnia veľké stojace a závesné lampy v modernom prevední.

           Svietidlo pre stredomorskú obývaciu izbu  Svietidlo pre stredomorskú obývaciu izbu

 

Zariaďte si obývaciu izbu s našim nábytkom v stredomorskom štýle a môžete si byť istý, že v nej každá návšteva zabudne na starosti a vychutná si atmosféru, ktorú v sebe prinášajú.




Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti