FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Zariaďte si jedáleň nábytkom v rustikálnom štýle

Zariaďte si jedáleň nábytkom v rustikálnom štýle

Rustikálny štýl nábytku uvítajú najmä milovníci tradičného spôsobu zariaďovania bývania so spojením útulnosti a spätosti s prírodou.
Korene rustikálneho nábytku siahajú až do roku 1800 do vidieckých oblastí, kedy bol symbolom prostého spôsobu života.
Pri vytváraní jednotlivých kusov sa v tom čase kládol dôraz najmä na ich praktickú stránku. Nábytok bol opracovaný len nahrubo, čím však mohol vyniknúť jeho prírodný materiál a farba.
Nábytok v rustikálnom štýle, tiež nazývaný vidiecky či starožitný, prešiel vlastným vývojom, ktorý priniesol prepracované a vyrezávané detaily, ornamenty a prepychové kované doplnky.
V súčasnej podobe tak patrí medzi najluxusnejšie interiérové štýly a inšpirovaný je najmä francúzskym, anglickým a španielskym vidiekom.
Dominantným materiálom rustikálneho interiéru je masív, najmä bukové drevo a prírodný kameň v kombinácii s koženými výrobkami.
Farby starožitného nábytku sú hlavne zemité, práve pre vytvorenie tepla v priestore.
Vplyvy francúskeho vidieka prinášajú interiéru neopakovateľný šarm a prezentujú sa odtieňmi bielej, smotanovej cez staroružovú až po modrú.
Rustikálny štýl zo Španielska sa pretavuje do palety farieb v podobe tmavej hnedej, zlatistej až po béžovú.


Luxusná rustikálna jedáleň v vidieckom štýle v prírodnom drevenom prevedení

Zostava Selleccion 6 disponujúca jednoducho opracovaným nábytkom jedálenského stola so stoličkami bez bohatých tvarov s kovanými dekoráciami je typickou pre španielsky vidiecky dom. Atmosféra prívetivosti a útulnosti domova je dosiahnutá zlatohnedými odtieňmi masívu.


Biela luxusná rustikálna jedáleň vo francúzskom štýle v prevedení biela patina

Jedálenská zostava Selleccion 7 predstavuje prepychový rustikálny štýl z Francúzska. Nábytok smotanovej farby zastúpený jedálenským stolom a stoličkami oválneho tvaru, komodou a vitrínou je bohato vyrezávaný s detailami kvetov a ornamentov.

Vo všetkých rustikálnych interiéroch, či už je to spálňa , jedáleň či obývacia izba má svoje dôležité miesto komoda. Popri skvelej funkčnosti sú rustikálne komody často svojím dizajnom rôzne tvarovaných nožičiek a dekoratívnym kovaním umeleckým skvostom.

            Rustikálna komoda s bohatým vyrezávaním       Rustikálna komoda s bohatým vyrezávaním       Rustikálna komoda s moderným dizajnom        Rustikálna komoda v španielskom štýle


Štýlové starožitné vitríny sú taktiež dôležitou súčasťou miestností. Ich prevedenie môže byť v jednoduchých líniách, populárne sú však aj komody rôzne tvarované s prepracovanými detailami.

                           Rustikálna vitrína z francúzskeho vidieka        Štýlová vitrína s dekoratívnym vyrezávaním        Luxusná vitrína s nádherným ozdobným vyrezávaním           Rustikálna vitrína zo Španielska


V rustikálnych obývacích stenách je ústredným nábytkom konferenčný stolík. Mnohokrát je kombinovaný s praktickými zásuvkami a povrchom zo skla, pod ktorým skvelo vyniknú napríklad starožitné dekorácie.

Vidiecky štýl v spálňach sa prejavuje mohutnými čelami postelí z tmavého masívu a nočnými stolíkmi s ornamentami s kovovými úchytmi.

Sedacie súpravy sú zastúpené stoličkami a kreslami s lakťovými opierkami a čalúnením len na sedacej časti. Umiestnením kožených sedačiek môžme rustikálnym obývačkam pridať modernejší vzhľad.

Kované lustre so svietnikmi a nástenné lampy s historickým efektom sú veľmi vhodným doplnkom pre dotvorenie rustikálneho interiéru.

        Luster so svietnikmi v rustikálnom štýle               Rustikálny luster so svietnikom         Nástenná lampa pre rustikálny interiér          Rustikálna lampa s prvkami zostarnutia

V kontexte vidieckeho starožitného rázu sa v domoch zachovávajú stropné trámy, tehlové, či kamenné obklady na stenách alebo steny zostávajú len nahrubo omietnuté.
Drevené podlahy s pôvodným dizajnom sa pokrývajú kobercami z prírodných materiálov, napríklad z jutoviny, sisalu alebo z koží zvierat.

Ak sa rozhodnete pre zariadenia bývania nábytkom v rustikálnom štýle, objavíte jeho jedinečnú schopnosť vyvolať náladu starých časov, ale aj pocit návratu ku koreňom a k rodine.



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti