FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Luxusné komody z masívu

Luxusné komody z masívu

V každej domácnosti sa nájde istý kus obľúbeného nábytku. U niekoho je favoritom sekretár, pohodlné kreslo alebo písací stôl. V interiéroch so španielskym nábytkom je signikikantným kúskom komoda. Má nielen praktickú funkciu, ale práve v Španielsku spôsobmi prevedenia dosiahla naozajstnú umeleckú hodnotu.

História komody siaha až do staroveku k jej predchodcovi - truhlici, ktorá bola aj najstarším kusom nábytku a sprevádzala ľudí až po 19.storočie.
Po stáročia bola základným úložným priestorom v domácnosti alebo na cestách a zaobišla sa bez detailnejšieho opracovania.
V 18.storočí prišlo obdobie najväčšieho vzniku nových typov nábytku. V rokoku mali truhlice už tri či štyri zásuvky až k zemi a začali nadobúdať tvar sarkofágu. Z neho sa vyvinuli klasické komody s výraznou vydutou bočnou a fasádnou stenou s dvomi zasúvkami. Označovali sa výrazom bombée a dizajnovo sa inšpirovali francúzskym štýlom.
Boli zdobené kovaním z bronzu alebo mosadze, pričom základným materiálom zostal masív.
Komody v dnešnej podobe predstavujú rôzne štýly nábytku od jednoduchého alebo moderného prevedenia cez luxusné kúsky s bohatými umeleckými zdobeniami až po historické komody s detailným ručným vyrezávaním.
Rovnako ako v minulosti má komoda stále nepopierateľnú výhodu prehľadnej úschovy šatstva a rôznych potrieb. Taktiež skvelo oživí všetky miestnosti vášho interiéru, či už sa jedná o jedáleň, obývačku, spálňu či predsieň.

   

           Komoda zo Stredomoria s prvkami maurského slohu                Nádherná zrkadlová komoda v stredomorskom štýle                    Komoda v stredomorskom štýle                  Komoda Verde v zelenom prevedení zo Stredomoria
Komodami zo Stredomoria si zariaďujú bývanie milovníci elegantného európskeho štýlu, ktorý zároveň odráža pokojnú atmosféru stredomorských krajín. Paletu odtieňov zahŕňajú širšiu škálu bielej, mätovozelenej či azúrovej, ktoré sú charakteristické pre Grécko. Krémová, zlatohnedá a tehlovočervená majú zasa pôvod v Taliansku a olivovozelená, sivá a zemitá v Španielsku.

   

         Komoda zo Španielska s nádherným ozdobným kovaním              Dekoratívna španielska komoda             Komoda Decco s jemnými oblákmi z maurského lsohu            Komoda Volga s jemnými oblúkmi z maurského lsohu

Dizajnovo najzaujímavejšími sú španielske komody z južných oblastí jednoduchých tvarov s jemnými oblúkmi a vyrezávaním pochádzajúcimi z maurského slohu. Luxusná komoda Córdoba ideálne vystihuje španielsky stýl. Jej povrch je z ozdobného tepaného kovu na borovicom podklade.

  

Luxusná vidiecka komoda v bielej s patinou        Komoda vo vidieckom štýle s patinou                 Komoda vo vidieckom štýle s patinou               

Komody prezentujúce vidiecky nábytok vynikajú jedinečnosťou a pôsobia veľmi domácky a uvoľnene. Hlavným materiálom je kvalitné masívne dubové, brestové alebo borovicové drevo so zachovanou štruktúrou. V jednotlivých kusoch vidieckych komôd dominuje patina s prvkami opotrebenia a odtiene bielej, čo im zároveň dodáva prepychový nádych.

So štýlovými komodami v jednoduchých a priamych líniách je vhodné zariadiť si modernú obývaciu stenu alebo spálňu, ale aj doplniť interiér s koloniálnym, či rustikálnym nábytkom.
Použitým materiálom je najčastejšie odolné drevo Mindi. Ak si zvolíte komodu s čierno bielym prevedním, výborne podčiarkne eleganciu moderného priestoru.

          KOmoda Zagra v industriálnom štýle                                       Štýlová komoda v industriálnom štýle               Jednoduchá industriálna komoda
Typickým pre industriále komody sú minimalistické, líniovo čisté a originálne prvky. Popri skvelej funkčnosti môžu byť mnohokrát svojím dizajnom a dekoratívnym kovaním umeleckým skvostom. Základnou farbou je neutrálna sivá, čierna i biela v kombinácii s prírodnými svetlejšími odtieňmi dreva. Biela komoda nádherne prežiari industriálnu obývaciu stenu v tmavých tónoch.

 

                   Luxusná komoda s detailným vyrezávaním                 Luxusná komoda Inspiration             Exkluzívna komoda Loc         Komoda najvyššej kategórie

Krása prepychových komôd najvyššej kategórie z exkluzívnych kolekcií Neuvas Formas, Inspiration a Loc najlepšie vynikne v domoch s historickým nábytkom alebo vilách. Vyrobené sú z tvrdého masívu a najkvalitnejších materiálov. Svojím dizajnom uspokoja požiadavky aj najnáročnejších klientov.



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti