FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Klasické originálne komody

Klasické originálne komody

 

Truhlica je predkom komody, ktorá je čoraz obľúbenejším nábytkom pre jeho estetickú a praktickú hodnotu. Truhlice slúžili ako úložné priestory zväčša na šatstvo a používali sa najmä na cestách.

V 18. storočí v období rokoka už truhlice obsahovali tri či štyri zásuvky a začali nadobúdať tvar sarkofágu. Z neho sa vyvynuli prvé komody s výraznou vydutou bočnou aj prednou stenou a za krajinu ich zrodu sa považuje Francúzsko.
Boli bohato zdobené vyrezávaním i prepychovým kovaním z bronzu alebo mosadze.
Práve v tejto dobe vznikal aj provensálsky štýl interiérov a tradície francúzskeho dekoru.
Módne trendy diktoval Paríž, avšak obyvateľom vidieka parížsky štýl nevyhovoval a tak si vytvorili nový vidiecky typ bývania inšpirovaný Provensálskom.

     

            Luxusná provesnálska komoda s prvkami patiny              Provensálska komoda v jemných a ladných tvaroch                 Exkluzívna francúzska komoda v jemne ladených tvaroch
Komody v provensálskom, či tiež francúzskom štýle sú zväčša slonovinové, krémové, levanduľové, béžové alebo aj svetložlté a veľmi často patinované. S obľubou sa tiež využívajú jemné kvetinové vzory.
Formy provensálskeho nábytku sú typicky jemné a ladné, čo sa na komodách prejavuje zaoblením a oblúkovým vyrezávaním. Hlavným materiálom je masív z borovicového, brestového a jaseňového dreva.

                                                               Rustikálne bohato zdobené komody

       Nádherná komoda pre rustikálny interiér            Luxusná komoda v rustikálnom štýle s bohatým vyrezávaním                    Exkluzívna rustikálna komoda Luis Philippe                Nádherná luxusná komoda s dobovými prvkami

Domácnosti zariadané rustikálnym nábytkom, označovaným aj starožitný prinášajú do priestorov výraznú utúlnosť a je tiež symbolom návratu k rodine a spätosti s prírodou.
Rustikálny štýl komôd pochádza zo Španielska, Anglicka a Francúzska. Dominatným znakom rustiky sú prepracované a vyrezávané detaily, ornamenty a luxusné kované rukoväte.
Odtiene pre starožitné komody sú najmä v tmavej hnedej, zlatistej a zemitej farbe, čím práve vtvárajú atmosféru tepla domova. Vplyvy Francúzska sa na rustikálnych komodách prezentujú farbami smotanovými, ružovými či modrými.
Dominatným materiálom je veľmi kvalitné bukové drevo.
                                                                       

                                                                       Patinované vintage komody

          Elegantná komoda v typickom vintage štýle                     Dizajnová komoda vo vintage štýle          Nádherná patinovaná komoda s ornamentami

Vintage komody s patinou, dojmom zostarnutia a ošúchania patria ku klasickému nábytku s originálnymi a pôvodnými prvkami. Jeho neoceniteľnou vlastnosťou je stálosť a dlhá trvácnosť, aj po uplynutí mnohých desaťročí.
História vintage bývania siaha do 20 – 60. rokov minulého storočia a často býva kombinovaný s inými štýlmi, čo mu dodá ešte jedinečnejší dizajn. Vintage komodu s patinou možno teda umiestniť napríklad do rustikálneho, vidieckeho, koloniálneho i retro interiéru.
Patinované komody sú vyrobené z najkvalitnešieho dreva paulownia, mindi či mahagónu.
Škála farieb sa pohybuje v neutrálnych tonoch sivej, béžovej, zemitej alebo v pastelových odtieňoch staroružovej, modrej a zelenej.
Častokrát sú doplnené ozdobným kovaním pre dosiahnutie luxusného vzhľadu.
Komoda Jaco s výraznou patinou a výrazom zostarnutia s kovanými úchytmi dokonale vystihuje vintage štýl.
Exkluzivitu komode Trissur vnáša nielen kombinácia pastelových farieb a ošúchania, ale aj vkusné vyrezávanie na spodnej strane.




Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti