FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Retro a elegantné moderné komody

Retro a elegantné moderné komody

Komoda od svojho vzniku v 18.storočí, kedy bola predstaviteľkou luxusného vidieckeho a starožitného nábytku s detailným zdobením a oblými tvarmi, prešla výrazným vývojom spolu s meniacimi sa štýlmi bývania.
Svje uplatnenie a význam našla aj v 50. - 70. rokoch minulého storočia, kedy architekti technickým pokrokom predstavili výrazný postup k racionalizmu.
V zariaďovaní interiérov sa retro štýl prejavil jednoduchými geometrickými vzormi a asymetriou.
Každá dekáda mala však svoje odlišnosti. V 50.rokoch komody nadobudli zaoblené formy, mohutný vzhľad a pestrejšie farby. Svojou estetikou evokovali mladosť, silu osobnosti a blahobyt.
Azda najviac retro štýl 50.rokov vyniká v komodách pre milovníkov klasického filmu.

                    Atraktívna komoda v retro štýle so známou filmovou hrdinkou                  Dizajnová komoda v retro štýle 50.rokoch            Originálna komoda v retro štýle      Atraktívna komoda v retro štýle so známou filmovou hrdinkou

60. roky priniesli komodám pravouhlé priame línie a ostré rohy. Farebná škála sa pohybuje vo výrazne tmavých alebo sivých odtieňoch.
Do tohto obdobia spadá aj industriálny interiérový štýl. Priemyselné komody sú kombinované so studeným kovom (oceľ, železo) v matnom prevedení a mnohokrát so zámerne opotrebovaným dojmom.

                 Komoda v retro štýle             Štýlová industriálna komoda                       
Dizajnéri kombináciou kovu, minimalistických a originálnych foriem industriálnych komôd dosiahli nový umelecký spôsob tvorby nábytku.
V 70. rokoch stoja komody na nožičkách a do interiérov priniesli oživenie teplými odtieňmi hnedej a zlatej.

                  Retro komoda 70.rokov              Retro komoda 70.rokov            Komoda v retro štýle     Nádherná retro komoda 70.rokov

Jedným z moderných smerov zariaďovania domácností predstavujú komody s naturálnym dizajnom a motívmi. Vyjadrujú túžbu po kráse nespútanej prírody. Spája sa v nich elegancia jednoduchých tvarov so zachovalou štruktúrou dreva a jemnými tónmi hnedej a béžovej farby. Ich luxus ešte viac zvýraznia strieborné kovové úchytky, nožičky alebo podstavy.
Prírodnými komodami v modernom štýle veľmi vkusne doplníme koloniálny nábytok.

                 Nádherná prírodná komoda v modernom štýle                          Nádherná komoda v modernom štýle           Nádherná komoda v modernom štýle


V moderných interiéroch osobitne vyniknú aj originálne vzorované komody v bohatších tvaroch v kombinácii s prepychovými doplnkami.



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti