FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Nadčasové sedačky chesterfield

Nadčasové sedačky chesterfield

O sedačkách a kreslách v štýle chesterfield ste už určite počuli. Vedeli ste však, že tieto jedinečné kusy nábytku môžete využiť nielen pri zariaďovaní obývacích miestností či kancelárií, ale pokojne sa môžu stať originálnym doplnkom spální  i predsiení?


Chesterfield nie je značka, chesterfield je štýl. Konkrétne štýl jedinečného dizajnu, ktorý pochádza z Anglicka, kde vznikol pred viac než 300 rokmi. Ide predovšetkým o kožený nábytok, ktorý ponúka originálne prevedenie prevažne sedacích súprav či kresiel.
Hoci presný pôvod chesterfield pohovky je stratený v hmlách času, nie je pochýb o tom, že táto ikona dizajnu sa vyvíjala v priebehu storočí a má mnoho inkarnácií.


Biela sedačka v štýle chesterfield


Legiend a teórií o vzniku tohto nenapodobiteľného dizajnu je mnoho. Pravdepodobne najpravdivejšia z nich sa však točí okolo postavy vojvodu Phillipa Stanhopa. Tento elegantný anglický gentleman s vycibreným vkusom mal slabosť pre pekný a kvalitný nábytok. Podľa legendy prijal pred svojou smrťou u seba doma návštevníka a svojmu sluhovi povedal, aby mu ponúkol stoličku. Sluha si však slová svojho pána zle vysvetlil a pri odchode daroval návštevníkovi stoličku, na ktorej sedel. Táto stolička mala prvky typické pre dnešný dizajn nazývaný chesterfield v podobe klincov a ozdobných hlavíc na čelnej strane kresla či pohovky.


Chesterfiled zelená pohovka


Pod pojmom chesterfield si najčastejšie predstavíme sedačku, ktorá má ramená i chrbát v rovnakej výške. Ide o veľmi univerzálny a nadčasový dizajn, ktorý je typický pre pracovne, knižnice, pánske kluby, ale čoraz častejšie sa objavu aj v obývacích izbách či spálňach.

Tento štýl vyhľadávajú najmä milovníci retro štýlu či ľudia, ktorí obľubujú extravaganciu a no zároveň majú vycibrený zmysel pre estetiku. Ide o veľmi pohodlné pohovky, ktoré hneď na prvý pohľad pôsobia kráľovsky. V minulosti bola hlavným materiálom čalúnení týchto sedačiek koža, dnes sa čoraz častejšie stretávame aj s menej bežnými prevedeniami, ako sú brúsená koža, tvíd, látky rôznych vzorov a v širokej palete farieb či dokonca zamat. Vďaka svojmu luxusnému spracovaniu sa stávajú dominantou miestnosti, a preto nepotrebujú zbytočné doplnky. Hodia sa do klasických interiérov, no rovnako aj do nadčasových a moderných miestností.


Pohovky, kreslá a stoličky chesterfield sú síce dominantou obývacích miestností, avšak čoraz častejšie sa s nimi stretávame aj v inžch miestnostiach. Najmä stoličky a kreslá dodávajú týmto miestam jedinečnú eleganciu, francúzsky šarm i anglickú majestátnosť.


Kožená sedačka v štýle chesterfield


Chesterfield je synonymom elegancie a vyššej triedy v rámci interiérov na celom svete, stelesňujú dokonalú kombináciu pohodlia a sofistikovanosti.
Či už sa rozhodnete pre starožitný model alebo si vyberiete modernú reprodukciu, určite splní funkciu jedinečnej dominanty každého interiéru.


Jedinečné sedačky, kreslá, divány a stoličky v štýle chesterfield nájdete aj v našej ponuke.

Vintage sedačka v štýle chersterfield






Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti