FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Spálne v štýle art deco

Spálne v štýle art deco

 

Art deco je luxusný, dekoratívny štýl, reprezentovaný prácou parížskych dizajnérov, výtvarníkov a umeleckých remeselníkov začiatku 20. storočia. Po prvýkrát sa objavil vo Francúzsku na konci prvej svetovej vojny. Názov tohto jedinečného, trochu extravagantného štýlu vznikol, ako inak, v Paríži.


Spálňa v štýle art deco


V 20. a 30. rokoch minulého storočia sa postupne rozšíril po celej Európe a dostal sa aj do zámoria. Nesie v sebe spojenie jedinečnej francúzskej elegancie, stredomorskej sviežosti, no aj prvky gréckej, rímskej či egyptskej kultúry vo forme rôznych ornamentov. Vo veľkej miere využíva výrazné geometrické vzory a jasné farby. Základnými rysmi sú elegancia, ornamentálnosť a lesk. Hoci je art deco samostatným štýlom, môžeme v ňom nájsť prvky mnohých iných umeleckých smerov ako kubizmus, futurizmus či secesia.


Zrkadlový kozmetický stolík v štýle art deco


Tento nábytok sa vyznačuje minimalizmom, nelipne na textíliách, farbách ani výrazných dekoráciách. Predstavuje kombináciu moderného a starožitného nábytku. Typickým prevedením je drevený masív s lakovaným povrchom v čiernej či tmavej farbe, často s chrómovaným či ornamentálnym zdobením.


Elegantný kozmetický stolík je typický pre art deco štýl


Ak si chcete zariadiť spálňu v štýle art deco, vyberte si veľkú, poholdnú, no luxusnú posteľ, elegatné nočné stolíky a miestnosť doplňte luxusnými lustrami, veľkými zrkadlami, lampami s pravouhlými tvarmi či rôznyni umeleckými dielami. V našom obchode disponujeme širokou ponukou nábytku a bytových doplnkov vhodných pre zariadenie interérov v art-deco štýle, nechajte sa ňou inšpirovať.


Veľmi obľúbené sú kovové materiály, sklo a zrkadlá či dokonca zrkadlový nábytok, ktorý nájdete aj v našej ponuke.



Zrkadlová komoda v štýle art deco   Elegantný zrkadlový nočný stolíkLuxusná zrkadlová posteľ Posteľ v štýle art decoZrkadlová skriňa v štýle art deco


 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti