FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Eklektizmus v interiéri

Eklektizmus v interiéri

Eklektizmus sa v architektúre prejavuje používaním a napodobňovaním prvkov z viacerých často i protikladných slohov a štýlov a ich spájaním do nových celkov a nových kompozícií.

 

 Eklektizmus v obývačke


Eklektizmus sa v Európe prvýkrát objavil na konci 19. storočia. Bol reakciou na obdobie rýchleho technického pokroku v umení a architektúre. Hoci zo začiatku nebol veľmi obľúbený, dnes vieme oceniť jeho originalitu a prínos najmä v interiérovom dizajne.

Pri tvorbe interiéru v eklektickom štýle ide o spájanie na prvých pohľad odlišných prvkov a vzorov. Ide o mix rôznorodých štýlov, ktoré spolu vytvoria jeden koncept.

 

Romantický eklektizmus


Práve preto je eklektizmus veľmi zaujímavý, no vyžaduje si zmysel pre detail, dobrý vkus, ale aj humor a odvahu kombinovať rôzne štýly.

 

 Umenie kombinovať – eklektizmus


Základom je zvoliť si jeden centrálny prvok, od ktorého sa odrazí všetko ostatné. Môže ním byť nejaký zaujímavý kus nábytku či umelecké dielo. Ostatné prvky a štýly musia tento centrálny prvok podporovať tak, aby spoločne vytvorili vyvážený interiér, v ktorom sa budete cítiť príjemne.


Eklektizmus je zábava


Základnými farbami, ktoré môžete v ekletizme využiť, sú biela, čierna, ružová a žltá alebo zlatá. Väčšina farieb by však mala byť neutrálna. Hoci vo farbách prevláda jednoduchosť, v miešaní textúr a vzorov sa môžete odviazať.

 

Klasický štýl s modernou


Pre eklektický štýl je typické kombinovanie protichodných prvkov. Čo tak skúsiť kombináciu modernizmu a retra či vintage štýlu? Alebo sa vám viac páči industrializmus ozvláštnený etno prvkami?

 

Stoličky nemusia byť rovnaké


Namiesto kobercov môžete použiť zvieracie kože, k jedálenskému stolu zase poukladajte stoličky rôznych štýlov a farieb. Prvý dojem môžem vyzerať chaoticky, ale ak nájdete správnu mieru, vytvoríte naozaj originálny priestor, ktorý vôbec nemusí dýchať gýčom. Skúste dať dokopy veci, ktoré k sebe na prvý pohľad nepatria.


Najväčšej popularite sa momentálne teší industriálny nábytok v kombinácii s retro prvkami.


Taktiež sa môžete inšpirovat a vybrať si z našej ponuky stoličiek  a vytvoriť tak eklektizmus vo vašej jedálni. 

 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti