FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Ako si vybrať konferenčný stolík

Ako si vybrať konferenčný stolík

Pri zariaďovaní obývačky je výber konferenčného stolíka druhým najdôležitejším rozhodnutím, ktoré prichádza na rad hneď po výbere tej správnej sedačky. A tak, ako ste určite zvažovali vsetky plusy a mínusy vašej novej sedacej súpravy, unáhliť sa netreba ani pri nákupe konferenčného stolíka.

Po krátkom prieskume zistíte, že aj jednoduchý kus nábytku ako je konferenčný stolík ponúka nesmierne množstvo variácií, z ktorých je potrebné vybrať možnosť, ktorá bude najlepšie zodpovedať nielen vášmu osobnému štýlu, ale aj potrebám všetkých členov domácnosti.

Koniec koncov, práve konferenčný stolík je miestom, ktoré bude slúžiť na odkladanie nápojov, časopisov a technických zariadení všetkých možných druhov. Možno sa z neho občas stane váš pracovný stôl, centrum tvorivej dielne, alebo herné pole vašej obľúbenej stolovej hry. Pri toľkom množstve rozličných funkcií výber konferenčného stolíka rozhodne netreba podceňovať.

Tu je niekoľko tipov a nápadov, ktoré vám poskytnú jednoduchý návod, ako si vybrať konferenčný stolík, ktorý si zamiluje celá rodina.

Zvoľte si tú správnu veľkosť

Nič nepokazí dojem z miestnosti tak ako konferenčný stolík, ktorý je príliš vysoký alebo príliš nízky. Ak chcete vytvoriť priestor, v ktorom sa bude cítiť každý pohodlne, zvoľte konferenčný stolík, ktorý bude približne rovnako vysoký ako vaša sedačka.

Čo sa týka výberu tej správnej dĺžky, vo všeobecnosti platí, že dĺžka konferenčného stolíka by mala byť v správnom pomere k dĺžke sedacej súpravy. Zlatým pravidlom dizajnérov je, že konferenčný stolík by mal mať aspoň polovicu dĺžky sedačky, no nikdy by nemal byť dlhší ako sedačka samotná. Ak má teda vaša sedačka povedzme 215 cm, ideálny pre vás bude stolík o dĺžke 107 - 144 cm.

Nezabúdajte však, že v prípade rohovej sedačky treba dĺžku konferenčného stolíka vypočítať podľa dĺžky jej hlavného sedenia a nie podľa jej celkovej dĺžky!

Výber konferenčného stolíka podľa veľkosti a tvaru 

Vyberte si štýlový a zároveň funkčný tvar a dizajn

Konferenčné stolíky sú dostupné vo všetkých možných tvaroch. Ako si vybrať ten správny? Tu opäť rozhoduje tvar vašej sedačky, ale aj veľkosť miestnosti, do ktorej chcete konferenčný stolík umiestniť.

Ak máte štandardnú dlhú pohovku a menšiu obývačku, odporúčame zvoliť konferenčný stolík oválneho #1 alebo obdĺžnikového tvaru #2. K rohovej sedačke či väčšej sedacej súprave s niekoľkými kreslami sa naopak výborne hodia okrúhle #3 a štvorcové stolíky #4. Okrúhle a oválne konferenčné stolíky sú vhodné aj pre rodiny s malými deťmi, nakoľko ich kúpou bude v dome hneď o štyri ostré rohy menej!

Určite sa však nezamerajte len na geometrický tvar konferenčného stolíka. Rovnako dôležitý je aj celkový pocit, ktorý vo vás jeho dizajn vzbudzuje. Skutočným profesionálom sa darí vytvoriť harmonický priestor aj vďaka nasledujúcemu pravidlu: Ak má sedačka vysoké chudé nohy, treba dať prednosť stolíkom bez nôh alebo stolíkom s kratšími hrubými nožičkami #5. Naopak, ak sedačka žiadne viditeľné nohy nemá, hodí sa k nej aj konferenčný stolík na vyšších chudých nohách #6.

Nech sa už rozhodnete pre akýkoľvek tvar a dizajn, pri výbere majte vždy na pamäti aj to, ako presne bude stolík u vás doma využitý. Potrebujete veľa úložného priestoru? Zvoľte stolíky s extra poličkou alebo tie so zásuvkami. Chystáte sa stolík využiť ako centrum rodinných jedál a aktivít? Uistite sa, že jeho dizajn zabezpečí každému pohodlné sedenie.

Výber konferenčného stolíka podľa tvaru a dizajnu

 

1. Luxusný oválny rustikálny konferenčný stolík Rustica |2. Industriálny konferenčný stolík z masívu Steele Craft |3. Luxusný industriálny okrúhly konferenčný stolík Storage |4. Masívny štýlový konferenčný stolík Jakarta |5. Industriálny konferenčný stolík Pure Nature |6. Konferenčný stolík Scandinavia



Materiál harmonicky zlaďte s ostatným nábytkom

Drevo ja asi prvou možnosťou, ktorá pri výbere konferenčného stolíka mnohým napadne. Rozhodne však nie je vašou jedinou možnosťou! Ak je vaša obývačka pomerne malá, skúste dať prednosť akrylovým a skleneným stolíkom #1, ktoré dokážu opticky zväčšiť malé miestnosti. Rovnaký efekt dosiahnete aj použitím ľahkého stolíka s kovovým leskom #2.

Materiál konferenčného stolíka treba ďalej vyberať aj s ohľadom na ostatné kúsky nábytku v miestnosti. Ak u vás prevláda vidiecky, rustikálny alebo koloniálny nábytok výborne ho doplní tradičný stolík z masívneho dreva #4. Konferenčné stolíky zo skla, kovu a mramoru #3 naopak zaujmú milovníkov art-deco či moderného dizajnu s industriálnymi prvkami. V tmavšie ladených moderných priestoroch bude pôsobiť elegantne aj konferenčný stolík so zrkadlovým efektom #5. A ak hľadáte niečo skutočne jedinečné s nádychom luxusu, vyskúšať môžete naše exkluzívny stolíky z pravej kože #6.

Na záver zvážte, či materiál, ktorý ste si vybrali bude zodpovedať aj vášmu životnému štýlu a potrebám vašej domácnosti. Chystáte sa stolík permanentne umiestniť na jednom mieste, alebo ho v prípade potreby potrebujete vedieť jednoducho premiestniť? Chcete investovať do kvalitného kúsku, ktorý vám vydrží celé roky, alebo vám postačí funkčný stolík za dobrú cenu? Niektoré materiály rovnako nie sú vhodnou voľbou ak ste domácnosťou, v ktorej je prvoradá bezpečnosť vašich malých ratolestí.

Výber konferenčného stolíka podľa materiálu a prevedenia

 

1. Sklenený konferenčný stolík Ghost |2. Moderný konferenčný stolík Effect| 3. Art-deco okrúhly konferenčný stolík Noble|4. Masívny konferenčný stolík Makassar |5.Zrkadlový kruhový konferenčný stolík Mirea |6. Art-deco exkluzívny konferenčný stolík Pellia Azul


Nebojte sa vyskúšať niečo alternatívne

Zdá sa vám predstava klasického konferenčného stolíka, predsa len trochu fádna? Čo tak vyskúšať konferenčný stolík netradičného tvaru #1, #2 alebo použiť namiesto jedného hneď niekoľko #3, #4 ?

Možno váš starý konferenčný stolík slúži primárne ako podložka na vykladanie nôh. Nahraďte ho pohodlnou taburetkou #5! Taburetka nielen poskytne zaslúžený odpočinok vašim nohám ale dobre poslúži aj na odloženie podnosu s nápojmi v prípade, ak vás prekvapí nečakaná návšteva. Navyše mnohé taburetky pod sedacou časťou ukrývajú aj dostatok úložného priestoru!

S myšlienkou konferenčného stolíka sa teda určite nebojte pohrať.  Fantázii sa medze nekladú a vás nový konferenčný stolík môže byť nakoniec aj štýlová ratanová truhlica #6!

Výber konferenčného stolíka alternatíva pre odvážnejších

 

1. Konferenčný stolík Basildon |2. Masívny retro konferenčný stolík Spin |3. Sada dizajnových odkladacích stolíkov Storage |4. Sada dizajnových príručných stolíkov z masívu Factory |5. Dizajnová štýlová taburetka Stool |6. Ratanový konferenčný stolík CUBA


Je niečo na, čo sme v našich typoch zabudli? Prezrite si celú našu ponuku konferenčných stolíkov. Alebo nám rovno napíšte! Radi vám poradíme.


tím estila



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti