FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

5 tipov ako vybrať sedačku k vám domov

5 tipov ako vybrať sedačku k vám domov

Vyberáte novú sedaciu súpravu, sedačku, gauč alebo pohovku? Akokoľvek tento kus nábytku nazývate, jeho výber bude vždy veľmi dôležitý. Len sa zamyslite, koľko času na pohovke strávite! Relaxujete na nej po práci, sledujete televíziu, občas si zdriemnete, hostíte priateľov a rodinu… A to sú len niektoré z aktivít, ktorých ústredným bodom je pohovka.

Kúpa novej sedacej súpravy sa môže zdať byť jednoduchá. Zájdete do obchodu, uvidíte sedačku a ak je pohodlná odveziete si ju domov. Áno, aj takto to môže niekedy fungovať. Ak však chcete za svoje peniaze získať nielen pohodlie, ale aj kvalitu a funkčnosť, oplatí sa nad jej výberom trochu pouvažovať.
Tu je 5 tipov, ktoré vám pomôžu vybrať tú najlepšiu sedaciu súpravu do akejkoľvek miestnosti.

1. Zvážte životný štýl a potreby vašej domácnosti

Pri výbere sedacej súpravy je treba v prvom rade myslieť na to, kde a akým spôsobom ju plánujete použiť. Zariaďujete obývačku na prijímanie formálnych návštev? Miestnosť, kde budete každý deň sledovať televíziu? Či spoločenskú miestnosť pre deti, kde sa bude často jesť a piť? Alebo potrebujete rozkladací gauč do hosťovskej izby?
Každá z hore uvedených situácií vyžaduje iný typ sedačky. Formálna sedačka môže byť tvrdšia, štruktúrovanejšia a vzpriamenejšia #1. Pohovka na sledovanie televízie by mala byť mäkká a pohodlná, aby sa vám na nej dobre ležalo #2. A ak máte deti, ktoré z času na čas niečo zašpinia, na zozname vašich priorít by nemal chýbať materiál jednoduchý na údržbu.
Pri výbere sedacej súpravy majte zoznam vašich hlavných požiadaviek vždy po ruke! Ušetrí vám to kopec času a energie pri konečnom rozhodovaní.
Chesterfield kožená sedačka a dizajnová sedačka v sivej farbe
1. Štýlová pohovka Chesterfield II so starožitným vzhľadom | 2. Elegantná štýlová sedačka Heaven sivá

2. Farbu a štýl sedačky zlaďte so zvyškom miestnosti

Štýl sedačky pri jej výbere určite nepodceňte! Veľa ľudí jednoducho kúpi to, čo sa im v danom momente páči a skončia tak so sedačkou, ktorá je síce pekná, no vôbec sa nehodí k ostatným prvkom v miestnosti.
Od farby a štýlu pohovky závisí aj to, ako sa v miestnosti budete cítiť. Chcete vytvoriť pokojné miesto na relaxáciu? Zvoľte pohovku s klasickými líniami v neutrálnych farbách. Alebo preferujete niečo extravagantnejšie? Vyskúšajte pestré farby, výrazné vzory a netradičné tvary #1.
Ak už máte celú miestnosť zariadenú v určitom špecifickom štýle, ako je napr. art-deco #2 alebo retro, sedačkou v rovnakom štýle nič nepokazíte. Samozrejme záleží len na vás, do akej miery ste pripravení jednotlivé dizajnérske prvky miešať. Fantázii sa medze nekladú, no vždy je lepšie, ak jednotlivé prvky spolu navzájom ladia a vytvárajú tak usporiadaný celok.
Štýlová leňoska a art-deco staroružová sedačka s nožičkami v zlatej farbe
1. Luxusná zamatová leňoška Chesterfield | 2. Art-deco jedinečná staroružová zamatová sedačka Meridea

3. Efektívne využite priestor, ktorý máte k dispozícii

Priestor, ktorý na pohovku máte, je ďalšou vecou, ktorá vás pri výbere nepustí. Častou chybou je snaha vtlačiť veľkú sedačku do malého priestoru. Získate tým síce viac miesta na sedenie, no pokazíte celkový dojem z miestnosti. Ak je vaša obývačka malá, uprednostnite pohovky primeranej veľkosti s nízkym operadlom, ktoré navodia pocit väčšieho priestoru. Šikovným trikom je aj použitie pohovky s tenkými nohami a ponechanie medzery medzi pohovkou a podlahou #1.
Ak máte k dispozícii väčšiu miestnosť s vysokým stropom, skvele sa do nej hodí pohovka s vyšším operadlom. Do otvoreného priestoru je zase vynikajúcou voľbou modulárna pohovka, ktorú si môžete navrhnúť podľa vlastných predstáv. Zvážiť môžete aj veľmi populárnu rohovú sedaciu súpravu #2.
Základným pravidlom je, že nech sa už rozhodnete pre akúkoľvek typ sedacej súpravy, vždy jej doprajte dostatočný priestor! To dosiahnete napríklad aj tým, že ju umiestnenie ďalej od steny. Zaručujeme vám, že celej miestnosti to dodá príjemný, vzdušný vzhľad.
Dvojsedačka s chesterfield prešívaním siva a rohová námorná modrá sedačka
1. Chesterfield luxusná sedačka Modern Barock | 2. Luxusná moderná rohová sedačka Velluto

4. Pred kúpou všetko poriadne zmerajte

Predstavte si, že vaša nová sedačka konečne dorazí k vám domov a vy zistíte, že sa nezmestí do chodbových dverí! Nepríjemné však? Aby ste sa podobným prekvapeniam vyhli, uistite sa, že presne viete, akú veľkú alebo malú pohovku potrebujete.
Skvelý spôsob, ako získate realistickejšiu predstavu o tom, koľko miesta vaša nová sedačka zaberie, je vyznačenie jej rozmerov na podlahe pomocou novín alebo maliarskej pásky. V prípade, ak kupujete rozkladaciu sedačku #1 #2, nezabudnite vyznačiť aj priestor, ktorý zaberie v plnej veľkosti po rozložení.
Dostatok priestoru ponechajte aj na pohodlné obchádzanie a uistite sa, že opierky na ruky, alebo iné časti sedačky, nebudú v miestnosti do ničoho narážať. Ak vám potom všetkom predsa len ostatnú pochybnosti o tom, či sa vaša vytúžená sedačka zmestí do dverí, uprednostnite radšej sedačky, ktoré sa dajú aspoň čiastočne rozložiť.
Skandinávska rozkladacia dvojsedačka a relaxačné rozklápacie kreslo v tmavej sivej farbe
1. Škandinávska sklápacia sedačka Scandinavia | 2. Moderné sivé polohovateľné kino kreslá Barrhil

5. Ak váhate, obráťte sa na odborníka

Ponuka sedačiek a sedacích súprav je dnes naozaj pestrá. Rôzne veľkosti, štýly, materiály a ich nespočetné kombinácie predstavujú toľko možností, že sa z nich až točí hlava. Ak teda s rozhodnutím stále váhate, skúste sa obrátiť na odborníka! Naši členovia tímu Estila radi zodpovedia všetky vaše otázky a navrhnú riešenie, ktoré bude vyhovovať nielen vašej domácnosti ale aj rozpočtu.
Ak máte pocit, že si sedačku pred kúpou potrebujete predsa len vyskúšať, napíšte nám! Obratom vám dáme vedieť, či ju máme k dispozíci v našej showroom. V niektorých prípadoch vám dokonca vieme zaslať vzorky poťahového materiálu. Látku si tak budete môcť pozrieť v prirodzenom a umelom svetle, čím získate lepšiu predstavu o tom, ako bude samotná sedačka vyzerať. Môžete na ňu dokonca kvapnúť nejaký nápoj alebo trochu jedla, aby ste videli, či sa bude dobre čistiť.
Naša rada na záver: Nenáhlite sa! Sedacia súprava nie je kusom nábytku, ktorý meníte každý rok. Práve naopak, s najväčšou pravdepodobnosťou s vami prežije celé roky a možno aj celé desaťročie. Aj preto sa jej výber oplatí dobre zvážiť.
Páčili sa vám naše tipy? Dúfame, že vám výber vašej novej sedacej súpravy aspoň trochu uľahčili. A ak sme na niečo zabudli, dajte nám určite vedieť!

Celú ponuku sedačiek máme pre vás pripravenú na našej stránke na nasledovnom odkaze: Sedačky a Leňošky a pohovky.

tím estila



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti