FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Zariaďte si s nami jedáleň v provensálskom štýle

Zariaďte si s nami jedáleň v provensálskom štýle

Provensálsky luxusný nábytok do jedálne Preciosa


Provensálsku jedáleň charakterizuje šarm francúzskeho vidieka, vôňa byliniek a levandule, čaro prírodných materiálov ako aj nostalgia starých dobrých čias. Práve to je opis, ktorý výborne vystihuje provensálsky štýl. Jeho rustikálnosť v spojení s detailami ako sú jemná drevorezba, kovové detaily a keramické doplnky ho robia dobre zapamätateľným a zároveň príťažlivým pre tých, ktorí uprednostňujú tradičné interiéry.

Kam sa tento dizajnérsky štýl najlepšie hodí? Ako prvé vám určite napadne chata alebo dom na dedine. Báť sa ho však nemusíte ani pri zariaďovaní mestského bytu. Nechcete, aby váš byt pôsobil príliš vidiecky? Stačí ak uprednostníte minimalistickejšie prevedenie provensálskeho nábytku s čistými líniami. Výsledkom bude moderný priestor bez straty provensálskeho pôvabu.

Široká ponuka provensálskeho nábytku umožňuje nielen vybrať si medzi konvenčnými a modernými variáciami, ale aj nájsť nábytok do akejkoľvek miestnosti. V provensálskom štýle si tak môžete zariadiť pokojne aj celý byt alebo dom. Ak máte niečo také v pláne, určite si prečítajte aj náš článok Tipy a inšpirácie na obývačku v provensálskom štýle. Okrem charakteristických čŕt tohto dizajnu v ňom nájdete aj veľa užitočný rád, ako postupovať pri výbere jednotlivých prvkov provensálskeho interiéru. Tu chceme na túto tému nadviazať prostredníctvom našich tipov na to, ako vybrať nábytok do provensálskej jedálne.

Ste rodinou, ktorá sa rada stretáva pri dobrom jedle? Naše provensálske jedálenské zostavy vás prekvapia svojou eleganciou a funkčným dizajnom, ktorý je zárukou príjemného stolovania. Na záver k nim stačí pridať už len zopár osobných doplnkov, voňavý koláč a príjemný rozhovor a domáca pohoda ako z filmu je na svete.


Tipy na provensálske jedálenské zostavy


Provensálska jedálenská zostava z mahagónového dreva s bielou povrchovou úpravou


Naším prvým tipom je provensálska jedálenská zostava Preciosa I s bielou povrchovou úpravou kombinovanou s prirodzenou farbou mahagónového dreva. Zostavu tvorí masívna trojdverová komoda, obdĺžnikový jedálensky stôl, príručný stolík obdĺžnikového tvaru, šesť jedálenských stoličiek s prekrížením na operadle a veľké zrkadlo tmavej olivovej farby. Detaily v podobe kovových úchytiek, vyrezávaných ornamentov a ozdobných oblúkových kabriolových nožičiek predstavujú klasické prvky provensálskeho štýlu. Zostavu odporúčame hlavne do väčších miestností, kde bude mať každý kus nábytku dostatok priestoru na to, aby vynikol.

Luxusná masívna provensálska jedálenská zostava Antoinette II z mahagónového dreva a vanilkovou povrchovou úpravou s patinou

 

Štýlové zariadenie do tradičnej provensálskej jedálne ponúka aj jedálenská zostava Antoinette II vanilkovej farby s patinovaným povrchom. Súčasťou zostavy je vysoký príborník s poličkami, okrúhly jedálenský stôl a štyri jedálenské stoličky. Funkčnosť tejto zostave pridáva vysúvateľná polička pod vrchnou doskou príborníka slúžiaca ako držiak na poháre ako aj rozkladací jedálensky stôl, ktorý ľahko premeníte na jeho dlhšiu oválnu verziu.

Luxusná provensálska jedálenská zostava Antoinette I

Provensálska jedálenská zostava Antoinette I so starožitným nádychom z masívneho mahagónového dreva vo vanilkovom prevedení


Uprednostňujete jedálenské stoličky iného tvaru? Pohodlné sedenie ponúkajú aj jedálenské stoličky Antoinette s operadlami so širšou vrchnou lištou. Zladiť ich môžete s originálnym príborníkom z rovnakej kolekcie s unikátnym kaskádovým štítom pre viac úložného priestoru (pre túto kombináciu pozrite provensálsku jedálenskú zostava Antoinette I).

Provensálska biela jedálenská zostava Preciosa II

Luxusná provensálska jedálenská zostava Preciosa II v offwhite farbe s vrchnými doskami z mahagónovo hnedého dreva


Hľadáte niečo luxusnejšie? Tak potom vás určite zaujme provensálska jedálenská zostava Preciosa II. V plnej zostave nájdete štýlový príborník, kredenc vo forme vysokej vitríny s presklenými dvierkami, praktický jedálenský stôl obdĺžnikového tvaru ako aj jedálenské stoličky s opierkami a bez opierok. Skutočne prepychový nádych dodáva tejto zostave biele čalúnenie na stoličkách, ich ratanová výplň a precízne zdobenie na všetkých kusoch nábytku. Stôl je opäť rozkladací, čo uvítajú hlavne veľké rodiny, či domácnosti s častými návštevami.Masívna provensálska jedálenská zostava Belliene v bielom prevedení

Rustikálna biela jedálenská zostava Belliene v masívnom prevedení a ozdobným ručným vyrezávaním


Veľmi honosne pôsobí aj rustikálna biela jedálenská zostava Belliene, ktorá je skvelým príkladom provensálskeho nábytku s moderným twistom. K zostave patrí široký príborník a komoda s množstvom úložného priestoru, rozkladací jedálenský stôl s okrúhlymi nohami a jedálenské stoličky s bielym čalúnením. Univerzálna biela farba a jednoduché línie garantujú nadčasovosť a ľahkú kombinovateľnosť všetkých kúskov. V kombinácii so správnymi doplnkami si tak môžete vytvoriť vidiecky alebo moderne ladenú jedáleň.

Biela mahagónová jedálenská zostava Deliciosa

Luxusná provensálska jedáleň Deliciosa z kvalitného masívneho mahagónového dreva a bielym povrchovým náterom


Naším posledným tipom je luxusná provensálska jedáleň Deliciosa, na ktorej vidíte, že nájsť ten správny balans medzi vidieckou tradíciou a moderným luxusom nie je nemožné. Kým biely povrch s jemne lesklým finishom v kombinácii s tmavým mahagónom pôsobí veľmi súčasne, tvar nožičiek a oblé hrany nábytku evokujú minulosť. Deliciosa je zároveň našou najväčšou jedálenskou zostavou. Skladá sa z konzolového stolíka, masívnej komody, presklenej vitríny, jedálenského stola s čalúnenými stoličkami, menšieho príručného stolíka so zásuvkou a konferenčného stolíka. Vhodná je hlavne do veľkých otvorených jedální spojených s obývačkou. Dokúpiť si k nej môžete aj veľké provensálske zrkadlo z rovnakej kolekcie.


Provensálske jedálenské stoličky, príborníky a vitríny

Neplánujete meniť celé zariadenie jedálne? Skúste skombinovať nové so starým. Máte už doma napríklad jedálensky stôl, ktorý ešte nechcete vyhodiť? Doprajte mu nový náter a dokúpte si k nemu nové provensálske jedálenské stoličky. Na výber máte stoličky s klasickou drevenou konštrukciou alebo čalúnené stoličky pre skutočne pohodlné sedenie.

Luxusné provensálske stoličky v bielom prevedení s patinou

Provensálska jedálenská stolička Antoinette |Provensálska jedálenská stolička Eugenia |Provensálska čalúnená jedálenská stolička Luisa


Možno už máte aj perfektný starožitný jedálenský stôl, no potrebujete viac úložného priestoru. Tu su vám môže hodiť niektorý z našich provensálskych príborníkov alebo vitrín. Vystaviť v nich môžete porcelánový riad, keramické figúrky, čajové šálky s čajníkom, prútené koše či kovové svietniky.

Provensálske vitríny z masívu v bielom prevedení

Vitrína FLEUR |Provensálska luxusná vitrína Amarante |Provensálska úzka vitrína Preciosa |Rustikálna biela úzka vitrína Belliene


Pre skutočne vidiecky vzhľad môžete pridať aj ľanový obrus, čipkované alebo prútené dekorácie a sušené bylinky. Na záver nezabudnite na vázu čerstvo natrhaných kvetov, ktorá skvelo ukáže aj v modernejšej provensálskej jedálni.

Zapáčila sa vám niektorá z našich jedálenských zostáv? Alebo sa neviete rozhodnúť? Kontaktujte nás a my vám s výberom radi pomôžeme

 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti