FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Tipy na valentínsku romantiku v pohodlí domova

Tipy na valentínsku romantiku v pohodlí domova

Deň svätého Valentína pre väčšinu ľudí predstavuje sviatok, kedy venujeme zvýšenú pozornosť našim najdrahším a okrem tradičných darov túžime prejaviť lásku aj spoločne stráveným časom. 


Ako sa to však celé začalo?

Sviatok svätého valentína vznikol ako kresťanský sviatok na počesť mučeníka menom sv Valentín z ranokresťanskej doby, ktorý bojoval za prenasledovaných kresťanov a následkom toho bol uväznený a odsúdený na smrť. Legenda hovorí o jeho láske k slepej dcére svojho žalárnika, ktorej údajne vrátil zrak a pred svojou popravou jej adresoval ľúbostný list podpísaný slovami “Váš Valentín”. Iné zdroje zasa hovoria, že sv. Valentín vykonával svadby pre kresťanských vojakov, ktorým bolo zakázané sa ženiť. 

Sviatok sv. Valentina sa začal sláviť 14.februára približne v 8.storoči, a s tématikou lásky sa začal viac spájať v období renesancie. Postupne sa k jednoduchým vyznaniam lásky začali pridávať pohľadnice, cukrovinky a typické valentínske symboly ako srdce, holubica či okrídlený Amor.


S postupom doby sa z dňa sv. Valentína, rovnako ako z iných veľkých sviatkov, stal však skôr sviatok konzumerizmu než sviatok lásky. Aj preto ho množstvo ľudí neuznáva a neslávi vôbec. Ak však túžite tento deň stráviť v spoločnosti svojho partnera či partnerky a uctiť si jeden druhého, dá sa to aj bez pompézností, zbytočne drahých darov či ruchu preplnených reštaurácií. Tú pravú romantickú atmosféru si môžete vytvoriť aj v pohodlí domova! Či už zvolíte sviatočnú večeru vo dvojici, pohodu pri romantickom filme alebo inú spoločnú aktivitu, v tomto článku vám poradíme ako na to!


Luxusná provensálska jedálenská zostava Preciosa II v offwhite farbe s vrchnými doskami z mahagónovo hnedého dreva


Ak chcete slávnostný večer začat na správnu nôtu, odporúčame nevynechať spoočnú večeru. Základom je dobré jedlo a pitie, netreba však zabúdať ani na vytvorenie tej správnej sviatočnej atmosféry! Nie všetci si však potrpia na luxusné reštaurácie či predražené miešané drinky. Doma si môžete vašu večeru pripraviť tak, ako ju máte najradšej. Vaša polovička určite ocení doma uvarené jedlo! Ak však varenie nie je vaša silná stránka, nezúfajte! Večerné pohostenie si môžete pokojne objednať z vašej obľúbenej reštaurácie a doma ho len naservírovať. S krásnym prestieraním vám pomôžu naše dizajnové misky, taniere a tácky, ktoré dodajú vášmu stolovaniu skutočný luxus!

 Dekoračná dizajnová misa Maze biela modrá 39cmDizajnová okrúhla misa 42cmŠtýlový tanier 60cmModerný strieborný poschodový podnos Medalla v kruhovom tvare 50cm | Luxusný stojan na šampanské 

 

Popri jedle netreba zabúdať ani na prípitok. Dobre vychladené šampanské, vínko či obľúbený miešaný nápoj vám pomôže začať večer na správnu nôtu.

 

Okrem kvalitného jedla, alkoholického či nelakoholického prípitku a estetického prestierania by na valentínskom stole nemala chýbať váza s kytičkou. Kvety do daru sú síce klasika, ale potešia sa im takmer všetci! Navyše dokážu spríjemniť atmosféru a krásne doplniť váš slávnostný stôl.

 Dizajnová tvarovaná váza modro-bielej farby so vzorom 38cmDizajnová biela váza Heros 30cm


Dôležitým aspektom vytvorenia romantickej atmosféry sú tiež sviečky. Či už zvolíte tradičné čajové sviečky rozmiestnené po stole, alebo stavíte na luxusnejší svietnik, atmosféra vo vašej miestnosti hneď naberie iný rozmer. Malý plamienok sviečky vyčarí útulnú a romantickú atmosféru. Okrem výzdoby stola či miestnosti však môžu poslúžiť aj ako cenný dar.

 Dizajnový svietnik so štyrmi sviečkami DriftwoodŠtýlový vintage svietnik 18cm


Po večeri môže nastať čas na obdarovanie vašej polovičky. Okrem tradičných kvetov a čokolády možno podarovať aj iné veci. Čo tak kvety v neštandardnej forme?



Dekoračné umelé ruže žlté | Štýlová dekorácia dvoch kytíc kvetov Floral z kovu a živice | Dekoračná umelá ruža s lupienkami v ružovej farbe 65cm 


Ďalším skvelým tipom sú šperkovnice. Týmto darom naozaj nič nepokazíte, a krok vedľa určite nespravíte ani ak do nej vložíte samotný šperk!

Darčekom, ktorý poteší skutočne každého, môže byť aj dizajnový rámik so spoločnou fotkou. Ak ste tvoriví, môžete si vytvoriť aj koláž z vašich obľúbených fotografií a v kombinácii s pekným rámikom je hneď na svete krásny a osobný darček.


 Dizajnová a luxusná zlatá šperkovnica Beea 12cmŠtýlový rámik na fotografie FLEURŠperkovnica ELEFANTE ROJO 23cm

 

Retro rozkladacia sedačka Balea I v ružovom poťahu s kovovými nohami 208cm | Chesterfield čalúnená posteľ Kreon II so sivým zamatovým poťahom a vysokým čelom 190cm 


No a aký by to bol romantický večer, keby po dobrom jedle nenasledoval dezert? Či už sa rozhodnete pokračovať v obývačke pri sledovaní filmu alebo v spálni v pohodlí  postele pri rozhovore, s praktickým aj estetickým servírovaním vám môže pomôcť dizajnový podnos či tácka. Atmosféru pri sledovaní romantického filmu opäť dopomôžu spríjemniť sviečky či lampášiky. Dôležitým aspektom je tiež komfort, preto netreba zabúdať na mäkké vankúšiky či teplú prikrývku!


Pre celkovú atmosféru je tiež dôležité osvetlenie. Na valentínsky večer zvoľte miesto rozsvietenia veľkých lustrov radšej malé stolné či nočné lampy, ktoré dopomôžu k vytvorenie útulného efektu.

Jedinečný medený lampášNočná lampa PAROS 26cm Chrómová stolná lampa Fewlson rustikálna 37cmŠtýlový medeno-čierny vankúš so ornamentálnym vzorom Paisley 40cmModerný štýlový ľanový vankúš LOVE 50cm patchworkŠtýlová hnedobiela deka z umelej kožušiny


Trávite tento deň sami a romantické večere, srdiečka a ľúbostné pohľadnice vás skôr otravujú? Valentín nemusí byť len pre zamilovaných, lásku môžete prejaviť aj sami sebe! Doprajte si príjemný a pohodový večer s dobrým jedlom, nápojom a filmom aj sólo alebo v kruhu priateľov či rodiny. Možností ako stráviť tento deň je skutočne veľa! Veríme, že naše tipy vám pomôžu vytvoriť si doma príjemnú atmosféru!


Tím estila.sk



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti