FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Nábytok zo skla

Sklenený nábytok sa za posledné desaťročia stal v oblasti interiérového dizajnu veľmi populárnym. Takýto nábytok sa začal po prvýkrát vyrábať a využívať až v druhej polovici 19. storočia, dovtedy boli kúsky zo skla pomerne nevídané a pozoruhodné. Sklo sa používalo skôr na dekoratívne účely, ako napríklad na výzdobu povrchových dosiek stolov či dvierok skríň. Vývoj skleneného nábytku sa odvíjal od pokroku sklárskej techniky ako takej, ktorá práve v 19. storočí dosiahla kvality vhodnej na využívanie sklenených kúskov v domácnosti vo veľkom. Išlo predovšetkým o možnosť fúkania a odlievania veľkých kusov a dosiahnuť pritom dostatočnú pevnosť a odolnosť. Toto všetko je dnes možné a nábytok vyrobený zo skla môže dosahovať skutočne prvotriednu kvalitu a stať sa kúskom, ktorý bude váš interiér zdobiť veľmi dlhý čas. Mnoho ľudí sa môže nazdávať, že nábytok vyrobený zo skla je ľahko zničiteľný či poškoditeľný, dnešné moderné technológie však umožňujujú skutočne vysokú kvalitu prevedenia. Tepelne spracované sklo dnes môže byť dokonca aj nepriestreľné, takže nie je potrebné obávať sa o jeho poškodenie v domácnosti. Okrem dlhej životnosti je tiež praktickou a vhodnou voľbou kvôli ľahkému udržiavaniu. Sklenený nábytok nie je potrebné nijak špeciálne opatriť, dôležité je len pravidelné utieranie prachu či prípadné leštenie skla. 

Kúsky vyrobené zo skla sa vyznačujú predovšetkým svojím vzdušným efektom, ktorý dokáže opticky zväčšiť priestor akéhokoľvek interiéru a činí tak sklenený nábytok ideálnym adeptom do menších miestností. Funguje to tak, že svetelné lúče sa na brúsenom skle ohýbajú a šíria sa po celom povrchu, čím rozširujú jeho hranice. Priehľadné sklo zároveň nebude pôsobiť rušivo a dodá vašim priestorom nadčasový nádych typický pre moderný štýl bývania.

Ďalľou výhodou skleneného nábytku je aj jeho udržateľnosť a priateľskosť k životnému prostrediu. Je tiež výbornou voľbou pre alergikov, nakoľko pri jeho výrobe nie sú využívané žiadne chemikálie či materiály s možným iritujúcim efektom.

Okrem praktických výhod však vyniká aj svojou vizuálnou stránkou. Nábytok vyrobený zo skla pôsobí vysoko elegantným dojmom a dokáže krásne vyniknúť v interiéri aj v kombinácii s ďalšími materiálmi. Vyznačuje sa svojou kompatibilitou a ľahkou kombinovateľnosťou- či už ide o rôzne materriály alebo farebné kombinácie. Vďaka priehľadnosti skla sa nemusíte obávať o jeho doladenie k ostatným prvkom v miestnosti- zapadne skutočne všade! Excelentnou kombináciou na dosiahnutie luxusného efektu je napríklad nábytok s prvkami z chrómu či pozléteného bronzu. Vhodná je tiež kombinácia skleneného nábytku s nábytkom s koženým čalúnením.

Dnes je sklenený nábytok pri zariaďovaní moderných interiérov veľmi populárny. Sklo momentálne zažíva svoj vrchol a je jedným z najobľúbenejších materiálov. V Európe tvorí dnes sklenený nábytok tretinu predaja. Ak si teda chcete doladiť svoj interiér moderným, nadčasovým a funkčným kúskom, nebojte sa siahnuť po nábytku zo skla. U nás nájdete v tejto kategórii množstvo atraktívnych produktov, ktoré príjemne doplnia vašu spánu, obývačku, pracovňu či reprezentatívne priestory. 

 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti