FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

5 dôvodov, prečo by u vás doma nemala chýbať chesterfield sedačka

5 dôvodov, prečo by u vás doma nemala chýbať chesterfield sedačka

Chesterfield sedačka v sivej farbe Chesterfield Grau

 

Stretli ste sa už s pojmami chesterfield sedačka alebo chesterfield kreslo? Viete aké sú charakteristické znaky štýlu chesterfield? Ak nábytkový dizajn nie je vašou parketou, chesterfield štýl vám pravdepodobne nehovorí veľa, ikonickú sedačku v tomto štýle je však nepoznať takmer nemožné.

Chesterfield sedačka je unikátny kus nábytku, ktorý si mnohí spájajú s anglickým a koloniálnym štýlom, výborne sa však hodí aj do iných interiérov. Tradičné chesterfield sedačky, kreslá a leňošky sú typické pre pracovne, kancelárie, knižnice, či pánske kluby. Modernejšie verzie sa zase čoraz častejšie objavujú aj v obývacích miestnostiach či spálňach. Kožené chesterfield sedačky sú navyše natoľko kvalitné, že pri správnej starostlivosti slúžia svojim majiteľom celé roky, ak nie desaťročia!

A to nie je všetko! Tu nájdete ďalších 5 dôvodov, prečo by chesterfield sedačka nemala chýbať ani u vás doma. No predtým, než vás presvedčíme o tom, že investícia do kvalitnej chesterfield sedačky je takmer vždy dobrá voľba, pozrime sa spoločne na to, čím sa tento jedinečný štýl vyznačuje.

Štýlová chesterfield sedačka Contessa sivej farby

Luxusná chesterfield sedačka Contessa


Aké sú charakteristické znaky chesterfield sedačky?

Klasické chesterfield sedačky a chesterfield kreslá sú vyrobené z prvotriednej pravej kože a charakteristické sú pre ne nasledujúce znaky:

·       opierky na ruky a chrbát sú hlboko prešívané ozdobnými gombíkmi,

·       opierky na ruky a chrbát sú v rovnakej výške,

·       opierky na ruky sú zaoblené,

·       sedaciu časť tvoria samostatné sedáky,

·       nožičky sú drevené a často ozdobne tvarované.

 

Modernejšie prevedenia ale nájdete aj v iných, cenovo dostupnejších materiáloch, ako je eko koža, ľan alebo polyester. Ponuka chesterfield sedačiek je dnes už naozaj veľmi široká, stretnúť sa preto môžete so skutočne tradičnými kúskami, ale aj s nábytkom, ktorý je týmto štýlom len inšpirovaný.

 

A prečo je chesterfield sedačka kráľovnou medzi sedačkami? Tu je 5 hlavných dôvodov:



Zelená zamatová chesterfield sedačka s medenou výzdobou

Moderná trojmiestna chesterfield pohovka Holger


1. Dizajn chesterfied sedačiek je nadčasový


Chesterfield sedačka nie je žiadny trend posledných rokov. Prvú chesterfield sedačku si objednal Lord Philip Stanhope, štvrtý gróf z Chesterfieldu, niekedy v polovici 18. storočia. Ten si vyžiadal nápadnú koženú sedačku s nízkym sedadlom a vysokým operadlom, na ktorej by sa jeho pánski hostia mohli pohodlne usadiť bez toho, aby si pokrčili svoje obleky. Sedačka, ktorá mu bola dodaná sa považuje za prvú chesterfield sedačku ako aj začiatok tohto ikonického dizajnu, ktorý sa neskôr rozšíril do celého sveta.

 

Chesterfield sedačka bola na vrchole svojej popularity v polovici 19. storočia, kedy sa stala akýmsi symbolom bohatstva a vysokého spoločenského statusu. Pretrvávajúca obľuba chesterfield sedačiek, kresiel, stoličiek a lenošiek len potvrdzuje, že chesterfield dizajn je kvalitou overenou časom.

 

 

Chesterfield rohová sedačka vointage hnedej farby z kože

Luxusná rohová vintage sedačka Holger


2.  Chesterfield sedačky sú v miestnosti neprehliadnuteľné

Chesterfield sedačky sa vďaka svojmu pútavému dizajnu stávajú stredobodom pozornosti v každom interiéri. Najlepšie pritom vyniknú, ak sú umiestnené priamo uprostred miestnosti. Štýlový zaoblený chrbát vyzerá skvelo aj zozadu (na rozdiel od mnohých iných sedačiek) a nízky profil sedačky zabraňuje tomu, aby sa stala vizuálnou bariérou v miestnosti. Takéto umiestnenie je rovnako ideálne pre vytvorenie priestoru pre konverzáciu a socializáciu vo väčšom priestore. Tieto jedinečné vlastnosti chesterfield sedačiek sú hlavným dôvodom, prečo sú také obľúbené v halách luxusných butikových hotelov a sofistikovaných salónov.Sivá chesterfield sedačka Contessa

Chesterfield sivá zamatová pohovka Contessa


3. Chesterfield sa hodí k viacerým štýlom interiérového dizajnu

Bývate v modernom byte zariadenom v industriálnom štýle s minimalistickým dekórom? Alebo preferujete tradičný dizajn a klasické nadčasové kúsky nábytku? V oboch prípadoch vás chesterfield sedačka určite nesklame. Pravdou však je, že tento druh sedačky nie je úplne pre každého. Ak ste fanúšikom provensálskeho šarmu alebo škandinávskej jednoduchosti, určite uprednostnite inú, menej extravagantnú sedačku. Chesterfield sedačka sa najlepšie hodí do modernejších interiérov, v ktorých prevláda pokojná, harmonická atmosféra a jemné, menej nápadné dekoračné akcenty.

 Hnedá chesterfield pohovka z pravej kože vo vintage prevedení

Luxusná leňoška Chesterfield Brown Antik Look

4.  Chesterfield sedačky, kreslá a leňošky sú pohodlné

Sigmunda Freuda určite poznáte, však? Jednou z jeho teórií bolo, že ľudia o sebe rozprávajú slobodnejšie a otvorenejšie ak sa cítia pohodlne. Preto si pre liečbu svojich pacientov vybral sedačku chesterfield. To, že si jeho pacienti mohli u neho ľahnúť a otvorene porozprávať o tom, čo ich trápi, sa čoskoro stalo zásadným prvokom jeho liečebného procesu. Skutočnosť, že si na túto úlohu vybral práve sedačku chesterfield, vypovedá o komforte, ktorý tento luxusný kus nábytku prináša. Existuje vari lepší dôkaz o pohodlnosti chesterfield sedačky?


Sivé chesterfield kreslo ušiak z pravej kože vo sivej farbe

Luxusné kreslo Chesterfield šedá

5. Luxusné chesterfield sedečky sú investíciou do kvality

V našom obchode s nábytkom Estila nájdete chesterfield sedačky v rôznych cenových kategóriách, vďaka čomu si u nás vyberiete svoju ikonickú sedačku s akýmkoľvek rozpočtom. Pri všetkých sedačkách garantujeme kvalitu, unikátny dizajn a precízne remeselné vypracovanie, takže si môžete byť istí, že za svoje peniaze získate skutočne to najlepšie. Páči sa vám chesterfield štýl, no na novú sedačku nemáte miesto? Začnite v malom! V našej ponuke nájdete aj chesterfield taburetky, stoličky a chesterfield kreslá, vďaka ktorým si môžete dopriať trochu anglickej elegancie aj v menšom priestore.


Zvažujete predsa len sedačku? Pri správnom výbere vám pomôže aj náš článok 5 tipov ako vybrať sedačku k vám domov.


Chcete si o chesterfield sedačkách prečítať viac? Skúste náš článok Nadčasové sedačky chesterfield.


 



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti