FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Keď sa stretnú inovácie, kvalita a udržateľnosť: Toto je Artu nábytok!

Keď sa stretnú inovácie, kvalita a udržateľnosť: Toto je Artu nábytok!

V dôsledku rastúcich obáv z ekologických katastrof sa menia všetky možné trhy. Cieľom je dosiahnuť udržateľnosť, ktorá by zaručila menšiu záťaž na životné prostredie. V minulosti sme sa častokrát stretli s tým, že udržateľnosť znamenala zároveň kompromis v rámci dizajnu a zároveň spracovania. Dnes je to však už všetko inak a skvelým príkladom je aj mladá poľská značka výrobcu nábytku Artu.

Pokiaľ ide o nábytok, tak ľudia očakávajú niečo pekné, zaujímavé, niečo na čo sa skrátka dobre pozerá. Práve takéto riešenie nám Artu prináša. Relatívne nová poľská značka prináša moderný nábytok, ktorý ponúka inováciu, kvalitu a zároveň spomínanú udržateľnosť.


Dizajnová žltá sedačka

Zdroj: Artu


Samotný nábytok od tejto značky ponúka krásne dizajnové spracovanie v štýle sochárskych prvkov, plynulých tvarov či rôznych farebných variácii. Každý kúsok si zakladá na eco-friendly materiáloch, ktoré sú určené predovšetkým do segmentu HoReCa (Hotel, Reštaurácia, Catering), ale taktiež aj do kancelárskeho prostredia.

Umelci z celého sveta

Artu spája každý rok svojich inžinierov s rôznymi industriálnymi dizajnérmi, vďaka čomu vytvárajú nové modely nábytkov, od stoličiek, cez stoly až po gauče. Výsledkom týchto spoluprác sú kúsky, ktoré prináša spojenie estetiky a ergonómie.

Aj napriek tomu, že spoločnosť na trhu nie je až tak dlho, počas svojej existencie nazbierala pomerne dosť významných svetových ocenení ako sú napr. RedDot, Dwell, SIT či IDA. Dalo by sa povedať, že cesta značky Artu ešte len začala a čakajú ju veľké veci. Ročne dostaneme od tohto výrobcu dve až päť kolekcií. Každá z týchto kolekcií prináša jedinečné kúsky, ktoré vznikajú kolaboráciou s rôznymi dizajnérmi z celého sveta.


Modré kreslo v dizajnovom prostredí

Zdroj: Artu


V roku 2023 sa Artu chystá vypustiť hneď niekoľko kolekcií v spolupráci s dizajnérmi Moritz Putzier, Pablo Regano, Pavel Vetrov, Milodamalo či Pastina. Nedávno nám značka dala miernu ochutnávku toho, čo nás čaká. Vo švédskom Štokholme predstavila kolekciu Taptap od Moritza Putziera. O novú kolekciu ihneď prejavilo nemalé množstvo ľudí záujem.

Príchod novej kolekcie

Artu by sa ukázalo aj na udalosti Clerkenwell Design Week 2023, ktorá je považovaná za jednu z najväčších dizajnových akcií v Spojenom kráľovstve. Práve tu by predstavili novú kolekciu.

Je skvelé vidieť, že aj v našom blízkom okolí vznikajú takéto unikátne kúsky. Nám už len zostáva dúfať, že v budúcnosti s podobnými kúskami prídu aj slovenské značky.

Zdroj: designwanted.com



Naša stránka využíva pre správne poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory Cookies.

Ďalším pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich využívaním. Ďalšie podrobnosti