FB
Košík  

Žiadne produkty

0,00 € Poštovné
0,00 € Spolu

K POKLADNI

Inšpirácie pre zariadenie moderného interiéru so sklom

Inšpirácie pre zariadenie moderného interiéru so sklom

Sklo je neodmysliteľnou súčasťou našich domovov. Málokto si dokáže predstaviť svoj životný priestor bez okien a dverí, ktoré do neho vpúšťajú prirodzené svetlo, či bez úplne bežných, každodenných objektov, ako napríklad pohárov či zrkadiel.

Sklo bolo vynájdene 3 000 rokov pred naším letopočtom, no bezpochyby patrí aj k súčasnému modernému dizajnu. Samozrejme, za celú dobu svojej existencie prešlo mnohými premenami a dnes ho poznáme v najrôznejších podobách, tvaroch, či farbách.

Štýlový moderný nábytok a doplnky zo skla

Konferenčný stolík Vita Naturale | Dizajnový luster Miray | Abstraktná sklenená váza

 

1. Krehký vzhľad s vysokou odolnosťou

Mnoho ľudí sa obáva nábytku so sklenými časťami kvôli jeho krehkosti. Napriek chúlostivej reputácii tohto materiálu však pochybnosti nie sú odôvodnené. Pri výrobe nábytku sa používa špeciálne bezpečnostné sklo, ktoré je mimoriadne pevné a odolné. Vyrába sa z klasického skla jeho kalením. Ide o tepelnú úpravu, pri ktorej sa materiál zahreje na vysokú teplotu a následne prudko ochladí vzduchom. Zmení sa tak jeho vnútorná štruktúra, čím získava nové vlastnosti. Samozrejme, žiaden materiál nie je nezničiteľný, no výhodou kaleného skla je aj to, že v prípade jeho rozbitia sa rozpadne na kusy bez ostrých hrán, na ktorých sa neporežete. Okraje sklenených dosiek môžu byž obrúsené pod uhlom a následne doleštené, čím vzniká štýlová fazeta. Jej vzhľad závisí od hrúbky skla a dodá mu štýlový dizajnový prvok. Okrem toho tiež zvyšuje bezpečnosť pri používaní nábytku. Zaoblené hrany sú však štandardom pri všetkých sklených povrchoch. Bezpečnostné sklo sa v nábytkárstve tiež používa na prekrytie menej odolných povrchov, napríklad ako ochranná vrstva na stoloch s keramickou doskou.

Moderný nábytok s bezpečnostným sklom

Konferenčný stolík Barracuda | Konferenčný stolík Helice | Moderná komoda Urbano

 

2. Stovky rozmanitých podôb

Keď sa povie sklo, väčšina ľudí si predstaví  čistý a priehľadnývizuál. Ak sa však obzriete po vašom okolí, určite si všimnete jeho mnoho podôb, napríklad v rôznych farbách či povrchových úpravách. Vďaka jeho mimoriadnej flexibilite ho môžu zruční majstri tvarovať či ohýbať do mnohých foriem, od delikátnych nádob a dekorácií, cez pompézne krištáľové lustre, až po pôsobivý moderný nábytok.

Moderný nábytok a doplnky zo skla

Sklenený svietnik Dale | Desaťramenný kristáľový luster Amber Gloss | Moderný stolík Ghost

 

Obľúbené sú tiež varianty v rôznych farebných odtieňoch. Vrchné dosky stolov z farebného skla sú obľúbené vďaka jednoduchej údržbe takýchto povrchov. Vďaka rôznym stupňom prehľadnosti umožňuje tiež široké možnosti pri dizajnoch lámp, ktoré vám zaručia bohaté osvetlenie a zároveň prinesú do miestnosti výrazný dekoratívny prvok.

Moderný dizajnový stolík a svietidlá z farebného skla

Nástenná tyrkysová lampa Cascada | Biely konferenčný stolík Modern Barock | Luster Dilas z dymového skla

 

Jednou z najrafinovanejších podôb je celosklený nábytok. Úlohou priehľadných plôch je vytvoriť ľahký a vzdušný dojem. Interiér nezaťaží, pomôže vám dokonca opticky zväčšiť menšie priestory. Za každým kusom sa skrýva dôsledná, na detail orientovaná práca, nakoľko priehľadný materiál rýchlo odhalí nedokonalosti. Pri kvalitnom spracovaní však vznikne skutočne pôsobivý nábytok, ktorý vašim hosťom vyrazí dych.

Luxusný dizajnový celosklenený nábytok

Luxusný sklenený písací stôl | Moderný konferenčný stolík Ghost | Dizajnový jedálenský stôl Cristallere

 

3. Široké možnosti kombinovania

Sklo je obľúbenou voľbou aj pri nábytkoch zhotovených z viacerých materiálov. Jeho priehľadný vzhľad pôsobí neutrálnym dojmom a umožňuje realizáciu moderných návrhov hraničiacich s optickou ilúziou. Takéto kúsky nájdete napríklad v našej kolekcii Vita Naturale, ktorá je stelesnením kreatívneho využitia materiálov a sviežeho súčasného španielskeho dizajnu. Kombinácia skla s drevom zachováva moderný charakter nábytku, no zároveň vám umožňuje do priestoru vniesť výrazný prírodný prvok.

Luxusný nábytok z kolekcie Vita Naturale s kombináciou skla a dreva

Jedálenský stôl Vita Naturale | Moderný regál Vita Naturale | Písací stôl Vita Naturale

 

Sklo nájdete asi najčastejšie v úlohe vrchnej dosky stola. Je veľmi populárnou voľbou pri jedálenských stoloch a konferenčných či príručných stolíkoch s výraznou skulpturálnou podstavou. Priehľadná  vrchná doska necháva naplno vyniknúť spodnú časť a zo stola sa stáva výrazný dekoračný prvok. Vďaka tomu je tento nábytok ideálnou voľbou do menších miestností, kde tak nemusíte robiť kompromis medzi praktickou funkcionalitou a štýlovým dizajnom. 

Dizajnové stoly a stolíky so sklenenou vrchnou doskou a originálnou podstavou

Jedálenský stôl Urbano | Konferenčný stolík Driftwood | Príručný stolík Ardea

 

Ďalšou možnosťou je kombinovanie skla s lesklými chrómovanými povrchmi. Neutrálna farebnosť tohto nábytku pôsobí ultramoderným dojmom a pomôže vám vytvoriť sofistikované, čisto pôsobiace interiéry. Navyše, klasický príručný stolík s lesklou kovovou konštrukciou a sklenenou doskou je univerzálny praktický doplnok do každej domácnosti, či už preferujete moderný štýl, alebo klasiku.

Luxusný nábytok so sklenenými doskami a chrómovou konštrukciou

Moderný príručný stolík Mona | Pracovný stôl Big Deal | Regál so sklenými policami

 

Jedným z najbežnejších typov skla je zrkadlo. Jeho najdôležitejším doplnkom je svetlo a podobne ako chrómové povrchy, dokáže pomocou odrazov priestor rozžiariť. Možnosti sú široké, či už preferujete extravagantný nábytok s veľkými zrkadlovými plochami, ktorý sa hodí napríklad do priestorov zariadených v glamour štýle, alebo praktické nástenné zrkadlo v zaujímavom ráme.

Luxusný extravagantný zrkadlový nábytok a zrkadlá

Dvojdverový zrkadlový príborník | Asymetrické zrkadlo Swan | Zrkadlová vitrína Shine

 

4. Univerzálny materiál do všetkých štýlov

Či už zariaďujete úplne prázdny priestor, alebo len hľadáte zaujímavé doplnky, ktoré zútulnia váš domov, sklenené prvky by ste určite vynechať nemali. Sú neoddeliteľnou súčasťou moderných interiérov, no rovnako nesmú chýbať ani pri klasickejšom nábytku. V našej ponuke nájdete široké spektrum produktov, od dizajnových extravagantných nábytkov s fascinujúcimi tvarmi, cez klasické stolíky a originálne svietidlá, až po šarmantné doplnky.

Luxusný sklenený nábytok a doplnky

Stolná lampa Agata so sklenou podstavou | Konferenčný stolík Eglantine | Dekoračná kupola Besancon

 

Ponuku nášho skleneného nábytku nájdete tu a ponuku nášho zrkadlového nábytku nájdete tu.


Tím Estila.sk